Εφεύρεση της χρονιάς το Google Glass

Εφεύρεση της χρονιάς το Google Glass
 
Ως την καλύτερη εφεύρεση του 2012 χαρακτηρίζει το περιοδικό Time το Google Glass, ή αλλιώς Project Glass.

Η συσκευή, η οποία αποκαλύφθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου Google I/O, μοιάζει με ένα κανονικό ζευγάρι γυαλιά, αντί για οπτικούς φακούς όμως διαθέτει μια διάφανη οθόνη μεγέθους 1,3 εκατοστών, τοποθετημένη στη θέση του δεξιού ματιού.

Μέσω αυτής οι χρήστες, με κινήσεις του ματιού αλλά και κεφαλιού τους, μπορούν να ελέγχουν το Google Glass σαν υπολογιστή, να προβάλλουν χρήσιμες πληροφορίες όπως χάρτες και ιστοσελίδες στην οθόνη, να βγάζουν φωτογραφίες μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, να ακούν μουσική, ακόμα και να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις.

Ταυτόχρονα το περιοδικό παρουσιάζει και μια φωτογραφία που δείχνει μια κόκκινη έκδοση του Glass, πράγμα που ίσως σημαίνει πως το εμπορικό πρωτότυπο έχει ήδη τελειοποιηθεί. Σε αυτήν φαίνεται πεντακάθαρα η θέση της οθόνης, της κάμερας αλλά και του ακουστικού.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1115.jpeg?w=1110

Οι πληροφορίες του Time αναφέρουν ακόμα πως οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν το Google Glass μέχρι το 2014 στην τιμή των 1.500 δολαρίων, ενώ η συσκευή θα κυκλοφορήσει για τους developers μέσα στο 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC