Ελληνική διάκριση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής -Εβδομοι στους 100 οι Ελληνες μαθητές

Ελληνική διάκριση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής -Εβδομοι στους 100 οι Ελληνες μαθητές

Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 11η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Ρομπότ και Διάστημα», στο Σότσι της Ρωσίας, κατέκτησαν την έβδομη θέση.

Οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να ξεχωρίσουν μεταξύ 100 συμμετοχών από όλο τον κόσμο.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η δημιουργική σκέψη, η ικανότητα χειρισμού όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και το ομαδικό πνεύμα της Ελληνικής αποστολής «Team Minders» υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Μωραΐτη υπερίσχυσαν και χάρισαν στους Έλληνες μαθητές (Αγορόπουλος Στέλιος, Λέσσης Αλέξανδρος, Ελευθεριάδης Δημήτρης, Ταούκης Ιάσωνας και Ζαφείρης Ορφέας) την 7η θέση στην Open κατηγορία του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής.

team-minders1.jpgΤα μέλη της Ελληνικής αποστολής «Team Minders» (Αγορόπουλος Στέλιος, Λέσσης Αλέξανδρος, Ελευθεριάδης Δημήτρης, Ταούκης Ιάσωνας και Ζαφείρης Ορφέας) φωτογραφίζονται μαζί με τον προπονητή τους κ. Μωραϊτη (αριστερά)

team-minders2.jpg

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς ο διαγωνισμός WRO (World Robot Olympiad) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 έως 18 ετών να κατανοήσουν τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και την Πληροφορική, επιτρέποντάς τους να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος με τη χρησιμοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Οι ομάδες για την Ολυμπιάδα του 2015 θα αναδειχθούν από τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο οποίος διοργανώνεται από την WRO Hellas (wrohellas.gr & FB / WRO Hellas) σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας και διεξάγεται τον προσεχή Ιούνιο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

team-minders4.jpg

team-minders3.jpg

team-minders.jpg

Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (από το Δημοτικό ως το Λύκειο), θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στο Κατάρ, το 2015.

Πηγή φωτό: thebest.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC