Ελληνες στρατιωτικοί διαρρέουν απόρρητες πληροφορίες στο Facebook

Ελληνες στρατιωτικοί διαρρέουν απόρρητες πληροφορίες στο Facebook

Σοκάρουν τα αποτελέσματα πρόσφατης αποκαλυπτικής έρευνας σχετικά με τον εθισμό των ένστολων στο διαδίκτυο. Οπως προκύπτει από την έρευνα, το 7% του Ελληνικού στρατού παρουσιάζει συμπτώματα εθισμού, ενώ συχνά διαρρέονται απόρρητες πληροφορίες μέσω του Facebook.

Η έρευνα είχε ως στόχο την εξασφάλιση ασφαλούς πλοήγησης και κοινωνικής δικτύωσης μελών του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού και τα αποτελέσματα της παρουσιάστηκαν στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, σε σχετική εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Στην εκδήλωση, ομιλητές ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος, η οποίοι αναφέρθηκαν στην ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης διαδικτύου εκτός υπηρεσίας και των συμπτωμάτων ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, άγχους, και γενικής ψυχοπαθολογίας.

Μάλιστα στον τομέα της ψυχοπαθολογίας, όπως εξηγούν οι ερευνητές, συμπεριλαμβάνεται η επίσκεψη σελίδων με πορνογραφικό υλικό, ο διαδικτυακός τζόγος, τα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά και η τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.

Ωστόσο το πιο ανησυχητικό εύρημα της συγκεκριμένης μελέτης είναι το γεγονός ότι η διαρκής και λανθασμένη ενασχόληση με το ίντερνετ, συχνά οδηγεί σε διαρροή απόρρητων πληροφοριών στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε σε δεκάδες περιστατικά, που στρατιωτικοί επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες του διαδικτύου και έδιναν πληροφορίες σχετικά με τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε το γεγονός αυτό συνδέεται με το ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό στο στράτευμα διαθέτει σχετική εκπαίδευση στη χρήση του διαδικτύου ή έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC