Εμφανώς αναβαθμισμένη η νέα έκδοση του Firefox

Εμφανώς αναβαθμισμένη η νέα έκδοση του Firefox
 
Η Mozilla συνεχίζει να μας αποδεικνύει πως πρωταρχικός σκοπός της είναι η ασφάλεια των χρηστών του browser της.

Η νέα έκδοση του Firefox η οποία κυκλοφόρησε, εμφανίζεται ανανεωμένη στον τομέα της ασφάλειας, ιδίως στην αναζήτηση στο web. Συγκεκριμένα, όλες οι αναζητήσεις στο Google μέσω του browser χρησιμοποιούν πρωτόκολλο κρυπτογράφησης HTTPS μέσω SSL, προστατεύοντας έτσι τους χρήστες από υποκλοπή των δεδομένων τους από τρίτους. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή αλλά προς το παρόν ισχύει μόνο για τις αναζητήσεις μέσω Google.

Αλλάζει επίσης ο τρόπος ενημέρωσης των χρηστών για το αν μια σελίδα διαθέτει κρυπτογράφηση ή όχι.

Έτσι, ακριβώς στα αριστερά της διεύθυνσης URL, εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε το εικονίδιο του favorite, στη νέα έκδοση εμφανίζεται ένα εικονίδιο που θα δηλώνει στο χρήστη τον τύπο της σελίδας που έχει επισκεφτεί.

Όταν η σελίδα δεν διαθέτει κρυπτογράφηση θα εμφανίζεται μια υδρόγειος, όταν διαθέτει κρυπτογράφηση SSL θα εμφανίζεται ένα γκρίζο λουκέτο, ενώ αν έχει πραγματοποιηθεί σύνδεση μέσω πιστοποιητικού τόσο το λουκέτο όσο και ο τίτλος της ιστοσελίδας θα εμφανίζονται με πράσινο χρώμα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_957.jpeg?w=1110

Παράλληλα, μαζί με δεκάδες security fixes, δίνεται η δυνατότητα χρήσης του browser σε πλήρη οθόνη στο Mac OS X Lion, ενώ ενσωματώνονται βελτιώσεις των fonts για την ελληνική και τουρκική γλώσσα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι και η ενσωμάτωση του Pointer Lock API, μια πειραματική τεχνολογία για developers που επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο του δείκτη του ποντικιού σε web-based παιχνίδια, media ή ακόμα και web-based εφαρμογές γραφείου.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1048.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC