Ένα τρομακτικό τετράποδο ρομπότ

Ένα τρομακτικό τετράποδο ρομπότ
 
Ο John Connor από τον«Εξολοθρευτή» μπορεί να διαφωνεί, αλλά τα τετράποδα ρομπότ που μπορούν να κινούνται σε όλες τις επιφάνειες δεν είναι ποτέ αρκετά. Οι επιστήμονες δημιουργούν συνεχώς τέτοια ρομπότ, τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κυρίως σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας έβγαλαν το HyQ (Hydraulic Quadruped) μια βόλτα. Οι ίδιοι σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα τετράποδο ρομπότ το 2008. Ωστόσο το project ολοκληρώθηκε αυτόν το μήνα και οι άνθρωποι του Ινστιτούτου δείχνουν αρκετά χαρούμενοι με τη δημιουργία τους.

Το ρομπότ, το οποίο ζυγίζει 70 κιλά και έχει ένα μέτρο μήκος, μπορεί να προχωράει σε ανώμαλο έδαφος και να προσπερνά τα εμπόδια που του βάζουν. Βέβαια, όταν το HyQ τρέχει, όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι αρκετά τρομακτικό…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC