Έναν ακόμη ανταγωνιστή αποκτά το Android

Έναν ακόμη ανταγωνιστή αποκτά το Android
 

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι ο μόνος αντίπαλος του Android είναι το iOS. Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Καταρχάς σε λίγο διάστημα θα κυκλοφορήσουν τα Windows Phone 8 και το Firefox OS τα οποία είναι αμφότερα λειτουργικά με πάρα πολλές δυνατότητες.

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε το Meego το οποίο ξαναβγαίνει στο προσκήνιο και όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει έχουν μείνει ενθουσιασμένοι από τις λειτουργίες και την ευχρηστία του.

Τέλος όπως μαθαίνουμε υπάρχει και το Aliyun Linux. Πρόκειται για το mobile os που αναπτύσσει και προωθεί το Alibaba, το μεγαλύτερο κινεζικό site εμπορίου.

Για ποιο λόγο όμως επέλεξε το Alibaba να δημιουργήσει το δικό του λειτουργικό. Απ’ ό,τι φαίνεται στόχος του είναι να ξεπεράσει το Android στην αγορά της Κίνας. Με άλλα λόγια, δεδομένης της ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς smartphone το Aliyun φιλοδοξεί να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο και να κυριαρχήσει σε αυτήν.

Το αν θα καταφέρει είναι ακόμη αβέβαιο. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αντίθεση με τη Google παίζει εντός έδρας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC