Ενδιαφέρον του Facebook για τη νορβηγική εταιρεία Opera;

Ενδιαφέρον του Facebook για τη νορβηγική εταιρεία Opera;

Να και μια πολύ ενδιαφέρουσα φήμη που ακούγεται αυτές τις ημέρες. Το Facebook φέρεται να κινείται για την εξαγορά της νορβηγικής εταιρείας Opera, η οποία είναι γνωστή για τον ομώνυμο browser στους υπολογιστές, αλλά και στις φορητές συσκευές.

 

Οι Νορβηγοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία, ωστόσο άνθρωπος που ανήκει στο δυναμικό της επιχείρησης φέρεται να αποκάλυψε ότι: 1) η Opera πράγματι μιλάει αυτό τον καιρό με ενδιαφερόμενους αγοραστες και 2) έχουν παγώσει οι προσλήψεις στην εταιρεία, κάτι που σημαίνει -ή θα ήθελε η Opera Software να σημαίνει- ότι επίκειται κάτι σημαντικό.

 

Ο πληροφοριοδότης δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει το Facebook ως έναν εκ των ενδιαφερομένων. Πάντως, θα είχε νόημα μια τέτοια εξαγορά, καθώς θα δώσει στο Mark Zuckerberg την ευκαιρία να μπει στον “πόλεμο των browsers” χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη λύση. Επιπλέον, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι mobile εκδόσεις του Opera browser είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από μια εταιρεία σαν το Facebook που δεν έχει καταφέρει ακόμη να κεφαλαιοποιήσει τη θέση του στο mobile τοπίο.

 

Όσο για το πόσο θα μπορούσε να κοστίσει μια τέτοια εξαγορά, εδώ τα πράγματα είναι νεφελώδη. Αν, πάντως, το Facebook δε δίστασε να δώσει ένα δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το Instagram, τότε μάλλον δε θα είχε κανένα πρόβλημα να δώσει περισσότερα για τους Opera browsers.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC