Επανάσταση στη διάταξη των πληκτρολογίων

Επανάσταση στη διάταξη των πληκτρολογίων
 key1
Χαράς ευαγγέλια για τους «textaholics» καθώς ερευνητές του πανεπιστημίου St Andrews στη Σκωτία δημιούργησαν ένα νέο πληκτρολόγιο (μια νέα διάταξη των γραμμάτων στο πληκτρολόγιο, για να είμαστε ακριβείς), με το οποίο θα μπορούν να γράφουν ακόμη πιο γρήγορα.Ονομάζεται KALQ (από τη σειρά των γραμμάτων στην κάτω δεξιά πλευρά) και φτιάχτηκε για να εφαρμόζεται σε οθόνες αφής Android συσκευών και να χρησιμοποιείται με τους αντίχειρες.Σύμφωνα με τον Dr Per Ola Kristensson, υπεύθυνο του ερευνητικού project, «η μέγιστη ταχύτητα στο τυπικό QWERTY πληκτρολόγιο ενός tablet είναι 20 λέξεις ανά λεπτό. Με το KALQ μπορούμε να γράψουμε έως και 37 λέξεις μέσα σε ένα λεπτό».Ο σχεδιασμός του νέου αυτού πληκτρολογίου έγινε με κριτήριο τα γράμματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο να βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η τοποθέτηση των γραμμάτων δεξιά ή αριστερά.

Το KALQ θα παρουσιαστεί στο συνέδριο CHI 2013 στο Παρίσι την 1η Μαΐου, και αναμένεται μέσα στο Μάιο να κυκλοφορήσει και ως δωρεάν εφαρμογή στο Google Play Store.

key2

Πηγή: thegang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC