Επεξεργασία αρχείων από πολλούς χρήστες για τα Web apps του Office

Επεξεργασία αρχείων από πολλούς χρήστες για τα Web apps του Office

H Microsoft είχε υποσχεθεί νωρίτερα μέσα στην χρονιά ότι θα αναβάθμιζε τις Web εφαρμογές του Office, έτσι ώστε να πολλά άτομα ταυτόχρονα να μπορούν να επεξεργαστούν ένα αρχείο.

Πέντε μήνες μετά την αναγγελία αυτής της δυνατότητας η εταιρία είναι έτοιμη να την μοιραστεί με το κοινό. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να δουλέψει online σε ένα αρχείο Word, PowerPoint ή Excel ακόμα και αν κάποιος άλλος χρήστης έχει ξεκινήσει από πριν να κάνει τις διορθώσεις του.

Ακόμα και αν ο χρήστης επεμβαίνει στο αρχείο σε κατάσταση offline, μπορεί να προβεί στις αλλαγές που θέλει από την Desktop εφαρμογή και εν συνεχεία οι αλλαγές να συγχρονιστούν online μόλις εκείνος συνδεθεί στο Internet.

Όπως ισχύει και με τα Google Docs, υπάρχει η δυνατότητα για απεριόριστα άτομα που μπορούν να επεξεργαστούν ένα αρχείο Word και Excel ενώ για το PowerPoint υπάρχει ο περιορισμός των 20 ατόμων ταυτόχρονα.

Η Microsoft ενημερώνει τον κάθε χρήστη για τις αλλαγές στις οποίες προβαίνουν οι υπόλοιποι μέσω μιας λίστας στην πάνω δεξιά γωνία, με μια αναφορά του τύπου “Ο Γιώργος Αναγνώστου επεξεργάζεται το slide 12”.

Kάθε χρήστης επίσης θα ξεχωρίζει με δικό του χρώμα, όπως στα Google Docs. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν διαθέσιμα σε SkyDrive και Office 365 και σύμφωνα με την Microsoft μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μερικές μέρες μέχρι να γίνουν διαθέσιμα στο κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC