Επιχειρήσεις κάνουν επιθέσεις σε hackers

Επιχειρήσεις κάνουν επιθέσεις σε hackers
 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είναι οι hackers εκείνοι που κάνουν επιθέσεις σε εταιρείες προκειμένου να αποκομίσουν απόρρητες πληροφορίες ή απλώς να προξενήσουν φθορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, κάποιες εταιρείες δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως μαθαίνουμε συγκροτούν δικές τους ομάδες οι οποίες έχουν στόχο να παρακολουθούν τις επιθέσεις αυτές.

Μόλις μια τέτοια επίθεση γίνει αντιληπτή, η ομάδα που έχει δημιουργηθεί δεν προσπαθεί απλώς να την αποτρέψει αλλά να αποκτήσει και η ίδια πρόσβαση στον υπολογιστή του επιτιθέμενου. Σκοπός της είναι όχι μόνο να αποκομίσει περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση αλλά να προξενήσει και η ίδια αντίστοιχες ζημιές.

Προσπαθούν με άλλα λόγια να δώσουν το μήνυμα ότι ενέργειες εναντίον της εταιρείας δεν μένουν αναπάντητες.

Βέβαια πρόκειται για αμφίβολης νομιμότητας πρακτική η οποία ενδέχεται να επιφέρει νομικές κυρώσεις. Επιπλέον δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ως μέθοδος θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό, προτείνεται απλώς η στενή παρακολούθηση της επίθεσης προκειμένου να εντοπιστούν τα κενά στην ασφάλεια του δικτύου που την έκαναν δυνατή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC