Επίδειξη τεχνολογίας στο «Hobbit»

Επίδειξη τεχνολογίας στο «Hobbit»
 
Η επιστημονική φαντασία συναντά την τεχνολογία αιχμής στη νέα ταινία του Peter Jackson, «The Hobbit: An Unexpected Journey». Ο σκηνοθέτης έχει κάνει χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο και σε ήχου.

Αρχικά, το φιλμ έχει γυριστεί σε τεχνολογία 48 frames per second, κάτι που αντιβαίνει στην παραδοσιακή συχνότητα των 24 fps που χρησιμοποιείται στο χώρο του σινεμά.

Σύμφωνα με τον Jackson, το υψηλότερο frame rate κάνει την 3D εικόνα «πιο εύκολη για το μάτι, χωρίς το ενοχλητικό φαινόμενο του strobing».

Όσον αφορά στο ηχητικό μέρος, η μίξη του ήχου θα γίνει με το εξελιγμένο σύστημα Dolby Atmos. Το σύστημα επιτρέπει στον τεχνικό ήχου να αποδώσει 128 διαφορετικά στοιχεία ήχου σε 64 «τοποθεσίες» της κινηματογραφικής αίθουσας.

Με άλλα λόγια, μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 64 ηχεία σε μια αίθουσα. Φυσικά προϋπόθεση είναι να υπάρχει ο ανάλογος αριθμός ηχείων στην σκοτεινή αίθουσα.

Έτσι ακόμη και αν το σύστημα ήχου δεν αξιοποιηθεί στο έπακρο, αποτελεί μια σαφή αναβάθμιση από την προηγούμενη τεχνολογία των 7.1 καναλιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις ΗΠΑ, μόλις 80 με 100 αίθουσες θα μπορούν να υποστηρίξουν το σύστημα Atmos μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας, τον προσεχή Δεκέμβρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC