Επιστήμονες υπόσχονται την «άθραυστη» οθόνη κινητών τηλεφώνων

Επιστήμονες υπόσχονται την «άθραυστη» οθόνη κινητών τηλεφώνων

Μπορεί το iPhone 7 να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας αυτή την περίοδο, αλλά αν πέσει κάτω, πιθανότατα να σπάσει η οθόνη του.

Όμως, επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζονται ότι έχουν βρει το μυστικό για να δημιουργήσουν μια πραγματικά άθραυστη οθόνη και λένε ότι θα μπορούσαν να την εφαρμόσουν σε πολύ δημοφιλείς συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις, από το 2018.

Η επανάσταση αυτή έρχεται με τη δημιουργία ενός νέου είδους ηλεκτροδίου το οποίο -σύμφωνα με τη βρετανική Mirror- περνάει την ηλεκτρική ενέργεια μέσα από το γυαλί. Τα παραδοσιακά ηλεκτρόδια είναι κατασκευασμένα από ένα ακριβό μέταλλο που ονομάζεται οξείδιο ινδίου-κασσιτέρου, γνωστό ως ΙΤΟ (Indium Tin Oxide), ενώ αυτό το νέο θα έχει άλλη σύνθεση.

Καθώς θα είναι ιδιαίτερα λεπτοί, αυτοί οι νέοι αγωγοί θα είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και πιο ανθεκτικοί στις ρωγμές και στο σπάσιμο. Φυσικά, πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο, ιδιαίτερα για όσους συνηθίζουν να ρίχνουν κάτω το τηλέφωνό τους.

Φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Sussex συνεργάστηκαν με μια εταιρεία στην Οξφόρδη για να καταλήξουν στα υβριδικά ηλεκτρόδια. Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα νέα ηλεκτρόδια θα μεταφέρουν επίσης την ηλεκτρική ενέργεια καλύτερα απ’ ό,τι τα παλαιότερα ITO.

othoniii

Δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα αποκτούν σταδιακά όλο και μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες οθόνες, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνδρομή της επιστήμης στην αντιμετώπιση της θραύσης τους.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα στη Βρετανία, σχεδόν το ένα τρίτο των Βρετανών έχουν καταστρέψει ένα smartphone ρίχνοντάς το κάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC