Επιστρέφει χρήματα σε καταναλωτές η Apple

Επιστρέφει χρήματα σε καταναλωτές η Apple

Στο πλαίσιο διακανονισμού με την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), η Apple θα πρέπει να επιστρέψει χρήματα σε πελάτες της κατόχους «έξυπνων» συσκευών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, το ποσό που καλείται να καταβάλλει η εταιρεία του Cupertino φτάνει τα $32,5 εκατομμύρια, αφού η FTC έκρινε πως είναι εύκολο για τους ανήλικους χρήστες να χρησιμοποιήσουν iPnone ή/και iPad συσκευές για να αγοράσουν εφαρμογές και άλλο περιεχόμενο χωρίς την απαραίτητη γονική συναίνεση.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ορισμένοι ανήλικοι χρησιμοποίησαν κωδικούς -στο iTunes– που είχαν εισαχθεί από τους γονείς τους έως και 15 λεπτά νωρίτερα. Επιπλέον, η Apple θα πρέπει να τροποποιήσει τις πρακτικές τιμολόγησης της μέχρι τις 31 Μαρτίου προκειμένου να είναι σαφέστερη η διαδικασία της αγοράς κατά την εγκατάσταση εφαρμογών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC