Επιτέλους, εφευρέθηκε το φερμουάρ που μπορείς να κουμπώσεις με το ένα χέρι

Επιτέλους, εφευρέθηκε το φερμουάρ που μπορείς να κουμπώσεις με το ένα χέρι

Αφήστε στην άκρη τα smartphones, τις κάρτες γραφικών και τους επεξεργαστές και ελάτε να μιλήσουμε για μία πραγματική επανάσταση: το μαγνητικό φερμουάρ που κουμπώνει με το ένα χέρι. Η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour ισχυρίζεται πως «επιτέλους, φτιάξαμε τα φερμουάρ» και πραγματικά τα κατάφερε.

3019897-inline-800-mag

Το νέο φερμουάρ της Under Armour διαθέτει ένα ισχυρό μαγνήτη στη βάση του και επανασχεδιασμένο clasp, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πια να απασχολούμε και τα δύο μας χέρια για να «κουμπωθούμε», αλλά μόνο το ένα. Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την εφεύρεση είναι ο μηχανικός Scott Peters που εργάζεται στην εταιρεία αθλητικών ειδών. Αρχικά, είχε φτιάξει 25 διαφορετικές εκδοχές από αυτή την «επανεφεύρεση» των φερμουάρ, μέχρι να καταλήξουν σε αυτό που βλέπετε στο βίντεο παρακάτω. Ο ίδιος, παρατηρούσε για χρόνια έναν θείο του που υπέφερε από μία πάθηση που ατροφεί τους μύες. Και που η διαδικασία ντυσίματος, ήταν κάθε μέρα για εκείνον και την μητέρα του που τον πρόσεχε, γολγοθάς. Η ευρεσιτεχνία έχει κατοχυρωθεί και αναμένουμε να δούμε ρούχα με αυτό το επαναστατικό φερμουάρ, μέσα στο 2014.

Τα οφέλη αυτής της μικρής τεχνολογικής επανάστασης, στην άνεση και στην ασφάλεια, είναι τεράστια. Πέρα από την άνεσή μας να «κουμπώνουμε» και να «ξεκουμπώνουμε» πολύ πιο εύκολα τα ρούχα μας (θυμηθείτε πόσες φορές προσπαθείτε να ντυθείτε στο σκοτάδι ή βιάζεστε και έχετε περάσει άπειρα νεύρα προσπαθώντας να κουμπώσετε το φερμουάρ), φανταστείτε πόσο περισσότερες επιλογές θα έχουν άτομα με κινητικές δυσκολίες, για τα οποία, ένα φερμουάρ μπορεί να αποδειχθεί  άλυτο βάσανο. Ελπίζουμε μόνο η εταιρεία αθλητικών ειδών, να μην κρατήσει την εφεύρεσή της μόνο για τον εαυτό της, αλλά να την διαθέσει και σε άλλες εταιρείες ρούχων. Οι μεγάλες εφευρέσεις, είναι θα πρέπει να είναι  προσβάσιμες, από όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC