Επίθεση της Apple στα Windows 8

Επίθεση της Apple στα Windows 8

Ως γνωστόν, η Apple δε διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Ο “πόλεμος” με τη Microsoft είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα των τελευταίο καιρό, φαίνεται όμως ότι αυτό αλλάζει εν όψει των Windows 8.

 

Μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσμα της Apple, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook έσπευσε να ρίξει τα “καρφιά” του στη Microsoft και τα Windows. Ο ισχυρός άνδρας της Apple ρωτήθηκε κάποια στιγμή αν η εταιρεία σχεδιάζει να ενώσει τα τμήματα φορητών συσκευών και φορητών υπολογιστών. “Θα μπορούσε κανείς να ενώσει μια φρυγανιέρα με ένα ψυγείο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε θα ήταν ικανοποιητικό“, απάντησε ο Cook, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει ότι τα MacBook και τα iPhone/iPad είναι τελείως διαφορετικές συσκευές.

 

Ο Cook είπε ότι ενδεχόμενη συγχώνευση θα ήταν λάθος και για τις δύο κατηγορίες προϊόντων, για να προσθέσει στο τέλος: “Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Αυτά τα κάνουν άλλοι για να αμυνθούν“. Προφανώς, το τελευταίο σχόλιο ήταν ευθεία αιχμή κατά της Microsoft, η οποία θα παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες τα Windows 8. Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα καλύπτει τις ανάγκες των υπολογιστών αλλά και των tablets, κάτι που η Apple θεωρεί ότι απλά δε γίνεται.

 

Βέβαια, ο Cook ξεχνάει ότι το iOS, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, ήταν απλά ένα παρακλάδι του Mac OS X. Η Apple είχε επιμείνει πολύ στο concept “ένα τηλέφωνο που τρέχει OS X”, πριν διαχωρίσει τελικά τα δύο projects. Ο χρόνος θα δείξει αν η Microsoft θα τα καταφέρει καλύτερα στην αποστολή “ένα λειτουργικό για όλα”.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC