Έρχεται το πρώτο Android smartphone με οθόνη E-ink

Έρχεται το πρώτο Android smartphone με οθόνη E-ink
 
Η Onyx International, εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή e-readers με οθόνη E-ink αποφάσισε να πειραματιστεί με την κατασκευή ενός Android smartphone που θα διατηρεί την ίδια τεχνολογία στην οθόνη του.

Η υλοποίηση αυτή προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες.

Λόγω της τεχνολογίας τους, οι E-ink καταναλώνουν σημαντικά χαμηλότερη ενέργεια από τις υπόλοιπες, κάτι που θα επιτρέπει στην μπαταρία του smartphone να διαρκεί έως και μια εβδομάδα!

Ταυτόχρονα όπως φαίνεται και στο βίντεο η οθόνη παραμένει ευανάγνωστη ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με δυνατό φως, αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των smartphones στο εμπόριο.

Την ίδια στιγμή όμως οι επιλογές των χρηστών περιορίζονται σημαντικά. Το Android δεν έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύεται τέτοιου είδους οθόνες, με αποτέλεσμα το αισθητικό αποτέλεσμα του γραφικού περιβάλλοντος να μην είναι και το καλύτερο.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_9111.jpeg?w=1110

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συμβαίνει με τις εφαρμογές του Android αλλά θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να μπορεί να «τρέξει» προγράμματα και παιχνίδια που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για οθόνες E-ink.

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως αν το τηλέφωνο αυτό γνωρίσει μεγάλη επιτυχία δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τη Google και τους προγραμματιστές να παραμετροποιήσουν το λειτουργικό και τις εφαρμογές τους για χρήση σε τέτοιες οθόνες.

Η Onyx δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής. Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι πως θα διαθέτει οθόνη αφής, επεξεργαστή ARM Cortex-A5 και βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 100 γραμμάρια.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι το μοναδικό που έχει κατασκευαστεί αυτή τι στιγμή και δεν έχει ακόμα επίσημη ονομασία, αναμένεται όμως να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC