Έρχονται smartphones με Full HD οθόνες

Έρχονται smartphones με Full HD οθόνες
 
Οι πρώτες οθόνες Full HD με ανάλυση 1080p παρουσιάστηκαν το φετινό Ιούλιο από τη LG, ενώ αρκετούς μήνες αργότερα, στις αρχές Οκτωβρίου, ακολούθησε και η παρουσίαση αντίστοιχων panel από τη Sharp.

Με μέγεθος 5 ιντσών, ανάλυση 1920×1080 και υψηλή πυκνότητα εικονοστοιχείων, γύρω στα 440ppi, τα νέα panels είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν σε ένα smartphone και μέχρι πριν από λίγους μήνες η ύπαρξη τους σε συσκευές αποτελούσε μια απλή υπόσχεση των εταιρειών.

Την έκπληξη έκανε η HTC, η οποία παρά το «προβάδισμα» της LG ήταν τελικά η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε συσκευή με τέτοια οθόνη, συγκεκριμένα το HTC J Butterfly. Η «απάντηση» της LG αλλά και άλλων εταιρειών όχι μόνο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά σύμφωνα με νέο δημοσίευμα κορεάτικης ιστοσελίδας, αναμένεται σύντομα.

Η MK News αποκάλυψε πως η κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Full HD οθόνη από τη Samsung και τη LG είναι θέμα χρόνου. Όπως αναφέρουν πηγές της ιστοσελίδας μέσα από την βιομηχανία της Κορέας, οι δυο εταιρείες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει γενικά καλή, αλλά όχι άριστη ιστορία όσον αφορά τις φήμες που διαρρέει. Είχε επιτυχώς προβλέψει σημαντικά χαρακτηριστικά του Galaxy Note II όπως τον τετραπύρηνο επεξεργαστή και την μεγαλύτερη οθόνη του. Είχε αστοχήσει όμως στην ύπαρξη κάμερας 12 megapixel στη συσκευή.

Γενικότερα όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως τουλάχιστον μια από τις δυο εταιρείες, ίσως και οι δυο, θα κυκλοφορήσουν σύντομα μια συσκευή με Full HD οθόνη, ώστε να μην μείνουν «πίσω» σε σχέση με τη HTC.

Το αν θα το κάνουν αυτό μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 δεν είναι γνωστό, πολύ πιθανόν όμως να το μάθουμε στην έκθεση Mobile World Congress στην Βαρκελώνη τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1081.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC