Έρευνα στις ΗΠΑ για τη Google

Έρευνα στις ΗΠΑ για τη Google
 
Η πρώην δικαστής Μπεθ Ουίλκινσον διορίστηκε από την αμερικανική κανονιστική αρχή για το εμπόριο (FTC) επικεφαλής έρευνας για να διαπιστωθεί αν η Google καταχράστηκε ή όχι την κυρίαρχη θέση που κατέχει στις μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ.

Η Ουίλκινσον, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στρατολογήθηκε για να διευθύνει την ομάδα της FTC που σχηματίστηκε πριν από ένα χρόνο για να προσδιορίσει αν η εταιρεία γίγαντας του Διαδικτύου επωφελήθηκε ή όχι από το τεχνολογικό της προβάδισμα για να προκαταλαμβάνει τα αποτελέσματα ορισμένων ερευνών για εμπορικούς σκοπούς, κάτι που αντιβαίνει στους κανόνες του ανταγωνισμού.

Η υπηρεσία δεν έχει ως τώρα ασκήσει καμιά δίωξη σε βάρος της Google. Όμως η στρατολόγηση της Ουίλκινσον, γνωστής κυρίως επειδή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του δράστη της επίθεσης στην Πόλη της Οκλαχόμα (ήταν η πιο φονική στην ιστορία των ΗΠΑ μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2011), φαίνεται πως δείχνει ότι οι αμερικές αρχές θέλουν τώρα να επιταχύνουν.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC