Εργασία από το σπίτι λόγω κορωνοϊού: 5 τρόποι για να είστε αποδοτικοί

Εργασία από το σπίτι λόγω κορωνοϊού: 5 τρόποι για να είστε αποδοτικοί

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες να εργάζονται από το σπίτι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Για πολλούς όμως ανθρώπους αυτές οι μέρες είναι όπως όλες οι υπόλοιπες καθώς εργάζονται μόνιμα από το σπίτι.

Αν όμως, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που λαμβάνονται σε κάθε χώρα, σας ζητήσουν να εργαστείτε από το σπίτι, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να παραμείνετε αποδοτικοί και να διατηρήσετε θετική τη διάθεσή σας. Υπάρχουν 5 τρόποι για να το καταφέρετε αυτό

Μην μείνετε με τις πυτζάμες, ντυθείτε

Για μερικούς ανθρώπους, η προοπτική να μείνουν με τις πυτζάμες τους όλη μέρα αποτελεί το καλύτερο κομμάτι της εργασίας από το σπίτι. Αλλά το να πλυθείτε και να ντυθείτε όχι μόνο θα βελτιώσει την πνευματική σας κατάσταση, αλλά θα σας προετοιμάσει και ψυχολογικά ώστε να ξεκινήσετε την εργασία σας.

Το εάν πρέπει να φορέσετε πιο κατάλληλα ρούχα εξαρτάται από το είδος ατόμου που είστε και τη φύση της εργασίας σας. Ωστόσο, μερικοί διαπιστώνουν ότι ένα πιο επαγγελματικό ντύσιμο είναι χρήσιμο ειδικά στην περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε κάποια βιντεοκλήση.

Το να φοράει πάντως κανείς πιο αξιοπρεπή ρούχα, αυξάνει το κίνητρο να βγει από το σπίτι. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν βγάζει κανείς τα ρούχα της δουλειάς, βοηθά το μυαλό να καταλάβει ότι η εργασία τελείωσε.

Βάλτε όρια

Εάν εργάζεστε σε εταιρεία, πιθανότατα θα έχετε συγκεκριμένο ωράριο εργασίας και είναι σημαντικό να το τηρείτε όταν δουλεύετε από το σπίτι.

Παράλληλα, στο τέλος της εργασίας καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας και να τακτοποιήσετε τα χαρτιά και άλλα αντικείμενα.

Σημαντικό είναι να ρυθμίσετε σωστά την καρέκλα σας ώστε να μπορείτε να κάνετε σωστή χρήση του υπολογιστή.

Άλλο σημαντικό κομμάτι είναι να βρείτε έναν χώρο προκειμένου να εργαστείτε όπου δεν θα είναι πιθανό να διαταραχθεί η εργασίας σας, όπως συνέβη με τον καθηγητή Ρόμπερτ Κέλι ο οποίος προσπάθησε να δώσει ζωντανή συνέντευξη το 2017 στο BBC, με τα παιδιά του να εισβάλουν στο δωμάτιο που βρισκόταν ενώ εκείνος μιλούσε.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην λάβετε υπερβολικά μέτρα λόγω του άγχους σας επειδή θα δουλέψετε από το σπίτι.

Ήχοι στο backround

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να βγείτε έξω επειδή δεν επιτρέπεται, και σας λείπουν οι ήχοι της πόλης, μπορείτε να μεταφέρετε την ατμόσφαιρα του γραφείου σπίτι . Φτιάξτε παρόμοια ατμόσφαιρα με αυτή του γραφείου αφήνοντας να παίξουν στο backround ήχοι πόλης όπως ο θόρυβος από τα τρένα, ή οι συνομιλίες σε ένα καφέ.

Σηκώστε το τηλέφωνο

Όταν εργάζεται κανείς από το σπίτι υπάρχει περίπτωση να περάσει όλη τη μέρα χωρίς να μιλήσει σε οποιονδήποτε, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα απομόνωσης.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να σηκώσετε το τηλέφωνο και να κάνετε μια πραγματική συνομιλία, αντί να επικοινωνείτε μόνο μέσω μέιλ και μηνύματα.

Κάνετε τακτικά διαλείμματα

Η εργασία από το σπίτι δεν θα πρέπει να είναι μονότονη, ούτε πρέπει να είστε διαρκώς μπροστά στην οθόνη.

Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά διαλείμματα και να σηκώνεστε από το γραφείο, όπως ακριβώς θα κάνατε στο χώρο εργασίας σας.

Σύμφωνα με έρευνα, τα μικρά τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μέρας είναι πιο ευεργετικά, από τα λίγα και μακράς διάρκειας.

Πολλοί από όσους εργάζονται μόνιμα από το σπίτι τους μάλιστα προτείνουν την τεχνική Pomodoro, μία μέθοδο διαχείρισης χρόνου που σπάει την μέρα σε 25λεπτα κομμάτια από τα οποία το καθένα ακολουθείται από ένα διάλειμμα 5 λεπτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC