Έρχονται οι εργαζόμενοι-ρόμποκοπ

Έρχονται οι εργαζόμενοι-ρόμποκοπ

Σηκώνουν 100 κιλά σαν πούπουλο

Και να που ήρθε η εποχή που οι άνθρωποι δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα ρομπότ. Όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Daewoo της Νότιας Κορέας, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, οι οποίοι για να φέρουν εις πέρας το βαρύ όγκο των εργασιών τους, έγιναν ρομπότ στη θέση των ρομπότ.

Οι εργάτες χάρη σε ένα εξωσκελετό, μπορούν να σηκώνουν φορτία μέχρι 100 κιλά σαν να είναι πούπουλα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newscientist.com, ο χειρισμός και η μεταφορά των φορτίων θα γίνεται πλέον με απίστευτη ευκολία. Ο Gilwhoan Chu, ο αρχιμηχανικός της εταιρείας ανέφερε στο επιστημονικό περιοδικό ότι ο εξωσκελετός βοηθάει τους εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ο εξωσκελετός ταιριάζει σε χρήστες ύψους μεταξύ 1,60 και 1,85 μέτρα και το ευτύχημα είναι ότι δεν αισθάνονται το βάρος του 28 κιλών μεταλλικού πλαισίου από άνθρακα, κράμα αλουμινίου και χάλυβα, καθώς η ίδια η στολή έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη.

Η στολή, που λειτουργεί με μπαταρία, επιτρέπει στους εργάτες να περπατούν σε κανονικό ρυθμό και, στην πρωτότυπή του μορφή, μπορεί να ανυψώσει αντικείμενα με μάζα έως και 30 κιλά. Στόχος όπως δηλώνει ο Chu, είναι τα 100 κιλά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Daewoo, έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο 1,9 δισ. δολαρίων με τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk για την κατασκευή δέκα πλοίων που θα μεταφέρουν 18.000 εμπορευματοκιβώτια το καθένα.chineseman

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC