Έσοδα 14,42 δισ. δολαρίων για την Google

Έσοδα 14,42 δισ. δολαρίων για την Google
Η Google πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2012. Η εταιρία παρουσίασε έσοδα 14,42 δισ. δολάρια, με τα κέρδη της να αγγίζουν τα 2,89 δισ. Αστρονομικά νούμερα φυσικά, που ξεπερνούν κατά 36% τα αντίστοιχα περυσινά.Ο CEO της Google, Larry Page, δήλωσε πως «έκλεισε το 2012 με ένα πολύ δυνατό τρίμηνο. Βλέπουμε πολλές ευκαιρίες, ως εταιρία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στο κέρδος των χρηστών. Είναι μία εξαιρετική περίοδος να βρίσκεται κανείς στην Google».Αξίζει να σημειωθεί πως, η Motorola, που πρόσφατα εξαγοράσθηκε από την Google, παρουσίασε έσοδα 1,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ζημία 353 εκατομμυρίων.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο CFO της Google, Patrick Pichette, λέγοντας πως «η Motorola χάνει χρήματα και όσο “ανοικοδομείται” θα συνεχίσει να χάνει. Δεν κάναμε όμως την συγκεκριμένη κίνηση για να χάνουμε χρήματα, είμαστε σίγουροι ότι μακροπρόθεσμα, θα αποδειχθεί πολύ σημαντική στρατηγική κίνηση, η συγκεκριμένη συμφωνία».

Αυτό που παρατηρεί κανείς από την έκθεση της Google, είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων έρχεται από τις διαφημίσεις, ενώ τα κέρδη από την ενασχόλησή της με το πεδίο των κινητών συσκευών, δε φαίνεται να αποδίδει όσο θα περίμενε κανείς.

Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και η εξαγορά της Motorola, με τον Larry Page να παραδέχεται πως «βρισκόμαστε σε μία ακαθόριστη περιοχή, αφού τα δεδομένα διαφοροποιούνται από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως είμαι πραγματικά αισιόδοξος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC