Έτοιμο για εκτόξευση το HTC Nexus One

Έτοιμο για εκτόξευση το HTC Nexus One
 
Μετά από περίπου δυο χρόνια δοκιμών, η NASA είναι έτοιμη να στείλει το πρώτο smartphone στο διάστημα, με την μορφή δορυφόρου.

Το HTC Nexus One έχει ήδη περάσει με επιτυχία αρκετές δοκιμές τα τελευταία δυο χρόνια, από θερμικές θαλάμους, δονήσεις, μέχρι και πτήση σε μεγάλο υψόμετρο και πολλά άλλα. Το 2010 μάλιστα το ίδιο κινητό είχε τοποθετηθεί επάνω σε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα, με την κάμερα του να καταγράφει ολόκληρο το ταξίδι.

Μέσω του προγράμματος PhoneSat η NASA φιλοδοξεί να κατασκευάσει φθηνότερους και μικρότερους δορυφόρους, χρησιμοποιώντας smartphones για την πραγματοποίηση των βασικών λειτουργιών τους. Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα smartphones προσφέρουν αρκετές δυνατότητες τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δορυφορικά συστήματα, όπως γρήγορους επεξεργαστές, πολλαπλούς αισθητήρες, κάμερες υψηλής ποιότητας και δέκτες GPS.

Ειδικά η υπολογιστική δύναμη των σύγχρονων smartphones δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη από την αμερικάνικη υπηρεσία. Ακόμα και το Nexus One, το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 διαθέτει 100 φορές την επεξεργαστική ισχύ του περισσότερων δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά.

«Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους μηχανικούς μας να δουν τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η εμπορική τεχνολογία, από το να προσπαθούν να σχεδιάσουν από την αρχή τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών μας» δηλώνει η NASA στην ιστοσελίδα της.

Η HTC δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του Nexus One, αλλά αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό η νεότερη συσκευή της, HTC One X+ να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά εγχειρήματα της NASA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC