Εκπληκτικές εικόνες: Έτσι φαίνεται η Γη και η Σελήνη από τον Κρόνο!

Εκπληκτικές εικόνες: Έτσι φαίνεται η Γη και η Σελήνη από τον Κρόνο!

Η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τον «Άρχοντα των δακτυλιδιών» είναι 1,4 δισ. χιλιόμετρα.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης, που τράβηξε το Cassini στις 12 Απριλίου από απόσταση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και δείχνει τον μικροσκοπικό πλανήτη μας σαν μια κουκίδα φωτός ανάμεσα στους γιγάντιους δακτυλίους του Κρόνου.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο εξερευνά τις συνθήκες του μεγάλου πλανήτη και των φεγγαριών του, ένα εκ των οποίων είναι ο Εγκέλαδος, που, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι πολύ πιθανό να διαθέτει περιοχές με συνθήκες κατάλληλες για τη δημιουργία ζωής.

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 12 Απριλίου, διακρίνονται οι δακτύλιοι του Κρόνου, ενώ η Γη και η Σελήνη μοιάζουν με… μικρά άστρα στο κενό του διαστήματος.

earth-moon-saturn-rings-nasa-jpl-cassini-7656mainpia21445figa-600x600 earth-moon-saturn-rings-nasa-jpl-cassini-7656mainpia21445figa-labeled-600x407

Σύμφωνα με τη NASA, η πλευρά της Γης που φαίνεται εκείνη τη στιγμή από τον Κρόνο, είναι ο νότιος Ατλαντικός Ωκεανός.

Το εκπληκτικό όμως, είναι η ξεκάθαρη οπτική των δύο δακτύλων του Κρόνου, τους οποίους συνθέτουν κομμάτια πάγου. Ο ένας, ο εξωτερικός, είναι σαφώς λεπτότερος, ενώ ο δεύτερος είναι σαφώς μεγαλύτερος, καθώς διακρίνονται πολλά στρώματα που συνδέονται μεταξύ τους, γεγονός που σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές περιόδους.

Η αποστολή του Cassini στον Κρόνο ξεκίνησε το 2004 και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πραγματικά εκπληκτική και δόθηκε στη δημοσιότητα με σκοπό να αναδείξει τη σημασία των ευρημάτων που έχει στείλει στη Γη το διαστημόπλοιο, κατά τη διάρκεια της 13χρονης εξερεύνησής του.

5868_img004868-600x450

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σκάφος φωτογράφησε την Γη από τον Κρόνο. Η παραπάνω εικόνα που είχε ληφθεί την 19η Ιουλίου, είχε κάνει πάλι τον γύρο του διαδικτύου εκείνη την εποχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC