Ευρωπαϊκή εβδομάδα ψηφιακών δεξιοτήτων 2012

Ευρωπαϊκή εβδομάδα ψηφιακών δεξιοτήτων 2012
 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012 (e-Skills Week 2012) είναι μια ενημερωτική εκστρατεία με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη νέων τρόπων εύρεσης εργασίας, βασιζόμενους στη δια βίου ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Οι οργανισμοί DIGITALEUROPE και European Schoolnet συνένωσαν τις δυνάμεις τους με τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να οργανώσουν από κοινού την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν την Ευρώπη – και ειδικότερα, τη νεολαία της Ευρώπης – να αδράξει τις καλύτερες ευκαιρίες για τα επαγγέλματα, που δημιουργούνται, χάρη στις νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κυβερνητικούς φορείς, προσφέρουν ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα υπουργεία Παιδείας των χωρών αυτών έχουν υιοθετήσει τη σημασία των ΤΠΕ και συνεργάζονται, επίσης, ώστε να δημιουργήσουν ένα φάσμα επιλογών για ανθρώπους, που αναζητούν εργασία και για νέους, που αναζητούν νέες επαγγελματικές επιλογές.

Ο ΣΕΠΕ έχει οριστεί για την Ελλάδα ως εθνικό σημείο επαφής και συντονίζει όλες τις ενέργειες (ημερίδες, workshops και online δράσεις).

Στο πλαίσιο του «e-Skills Week 2012», υποστηρίζει τη διαδικτυακή εφαρμογή αξιολόγησης γνώσεων χρήσης Η/Υ «Skillage», που αποτελεί ένα εύχρηστο τεστ, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αξιολογήσει το επίπεδο γνώσεων και εξοικείωσης του με τη χρήση Η/Υ, να κατανοήσει τις τεχνολογικές δεξιότητες, που ευρύτερα απαιτούνται στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, αλλά και τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, προκειμένου, στη συνέχεια, να αξιολογήσει την ανάγκη ενίσχυσης τους, ενώ περαιτέρω ενέργειες πρόκειται να υλοποιηθούν, μέχρι και το τέλος Μαΐου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την πρωτοβουλία «eSkills Week 2012» και τις δράσεις, που προγραμματίζονται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο portal του ΣΕΠΕ, στη διεύθυνση: /gr/eSkillsWeek2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC