Ευρώπη και Κίνα ετοιμάζουν κοινές διαστημικές αποστολές

Ευρώπη και Κίνα ετοιμάζουν κοινές διαστημικές αποστολές
 
Ο επικεφαλής του τμήματος επανδρωμένων πτήσεων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) αποκάλυψε στην έκθεση ILA Air Show στο Βερολίνο πως πολύ σύντομα η Ευρώπη μπορεί να συνεργαστούν με την Κίνα σε κοινές διαστημικές αποστολές.

Παρ’ότι η ESA είναι μέλος του Διεθνούς Διαστημικού Προγράμματος, δεν διαθέτει δικό της σημείο εκτόξευσης και μέχρι τώρα «νοίκιαζε» θέσεις για τους αστροναύτες της στις αποστολές των Αμερικάνων και των Ρώσων.

Ο Γερμανός Thomas Reiter, πρώην αστροναύτης, είπε στο Associated Press πως σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής της Κινέζικης διαστημικής υπηρεσίας προκειμένου να ερευνήσουν την πιθανότητα συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης των αστροναυτών, του χειρισμού των διαστημικών σκαφών και την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης ζωής.

Απώτερος σκοπός τους είναι η διεξαγωγή κοινών αποστολών στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε.

Ήδη κάποιοι ευρωπαίοι αστροναύτες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν την Κινέζικη γλώσσα ενώ η ESA θα ήθελε η Κίνα να συμμετάσχει και στο διεθνές διαστημικό πρόγραμμα εφόσον βέβαια ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις των ΗΠΑ. Το αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια κοινή αποστολή είναι «θέμα πολιτικών διαπραγματεύσεων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό» σύμφωνα με τον πρώην αστροναύτη

Το 2003 η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα που τοποθέτησε άνθρωπο σε τροχιά μετά την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC