Φεμινίστριες κατά Apple για τα μεγέθη των νέων Iphone

Φεμινίστριες κατά Apple για τα μεγέθη των νέων Iphone

Τις διαμαρτυρίες φεμινστριών προκάλεσε ο σχεδιασμός των νέων iPhones, που επικρίνονται ως «πολύ μεγάλα» για να χωρέσουν στο μέσο γυναικείο χέρι.

Μάλιστα υπήρξαν και μερικές οργισμένες αντιδράσεις στην είδηση ότι η εταιρία διακόπτει την έκδοση του μοντέλου iPhone SE, που είχε μικρότερη οθόνη.

Το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι εφόσον το μέσο γυναικείο χέρι είναι κατά μία ίντσα μικρότερο σε πλάτος συγκρινόμενο με το ανδρικό, οι γυναίκες ωθούνται, αναγκαστικά, στην αγορά μικρότερων συσκευών.

«Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την υγεία των γυναικών, άλλωστε οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο το iPhone από τους άνδρες, αλλά με εκνευρίζει που η Apple δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το σώμα μας κατά το σχεδιασμό.

Θα πρέπει να μας νευριάζει αυτό, πληρώνουμε τα ίδια χρήματα με τους άνδρες, για ένα προϊόν που δεν ταιριάζει εξίσου καλά σε εμάς», δηλώνει στην Daily Telegraph η ακτιβίστρια Καρολίν Κριάδο Πέρεζ.

Με τις απόψεις των φεμινιστριών, συντάσσεται και η βουλευτής των Εργατικών Jess Phillips, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρίες συχνά δεν σχεδιάζουν έχοντας τις γυναίκες υπόψιν τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC