Για κενό ασφαλείας προειδοποιεί η Microsoft

Για κενό ασφαλείας προειδοποιεί η Microsoft

Για κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημά της, που μπορεί να εκμεταλλευτούν χάκερ, προειδοποίησε τους χρήστες της η Microsoft.

Η εταιρεία ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για μια σειρά από στοχευμένες επιθέσεις, κυρίως μέσω μολυσμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ιστοσελίδων, που ανοίγει ο ανύποπτος χρήστης.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows Server 2008, Microsoft Office 2003-2010 και Microsoft Lync. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows και του Office δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της, πιθανότατα με την κυκλοφορία security update.

Εκπρόσωπος της Microsoft επεσήμανε πως οι επιθέσεις των χάκερ μπορεί να «καμουφλαριστούν», ως ένα αθώο e-mail που ζητάει από τους χρήστες να ανοίξουν ένα μολυσμένο συνημμένο αρχείο Word. Αν ο υπολογιστής μολυνθεί, τότε ο χάκερ αποκτά τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στον υπολογιστή με αυτά του χρήστη.

Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί αν ο χρήστης παρασυρθεί από τον χάκερ να επισκεφθεί μια ιστοσελίδα-παγίδα, η οποία εκμεταλλεύεται το ίδιο κενό ασφαλείας στον υπολογιστή του χρήστη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC