Για 8.500.000€ ελληνική startup σε Ελβετική εταιρεία!

Για 8.500.000€ ελληνική startup σε Ελβετική εταιρεία!

Ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, η εταιρεία u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό Χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN), προχώρησε σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Antcor ΑΕ, ελληνική εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του WiFi, της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Attica Ventures από την ίδρυση της.

Το συνολικό ποσό της εξαγοράς της Antcor μπορεί να φτάσει έως τα 8.500.000 ευρώ, γεγονός που καθιστά την εν λόγω συμφωνία ως το μεγαλύτερο deal πώλησης ελληνικής startup εταιρείας, στην οποία συμμετέχει venture capital.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η απόδοση για τους επενδυτές αναμένεται να ξεπεράσει 2 φορές (2x) το αρχικά επενδεδυμένο κεφάλαιο.

Η Attica Ventures, με το υπό διαχείριση κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Zaitech Fund, επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και υποστήριξε στρατηγικά και επιχειρηματικά την εταιρεία τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα.

Η Antcor υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software baseband για το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η στρατηγική επένδυση της εταιρίας CEVA Inc, εισηγμένης στο χρηματιστήριο NASDAQ (NASDAQ:CEVA) μέσω σημαντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2012.

Τα τελευταία δύο χρόνια, με διαρκή υποστήριξη και συνεργασία της Attica Ventures, η εταιρεία ακολούθησε μία σταθερά ανοδική και αναπτυξιακή πορεία υπερδιπλασιάζοντας τις θέσεις απασχόλησης, επιτυγχάνοντας πολλές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες κολοσσούς του χώρου των ημιαγωγών και της μικροηλεκτρονικής, καθώς και σημαντική αύξηση πωλήσεων.

Η εταιρία u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN) από το 2007, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 180 εκατ. ευρώ το 2013 και με τρέχουσα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ, αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των ημιαγωγών στο χώρο του wireless και του positioning για την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και την ευρύτερη βιομηχανία επεξεργαστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC