Γκάφα της Avira αχρηστεύει μεγάλο αριθμό υπολογιστών σε όλο τον κόσμο

Γκάφα της Avira αχρηστεύει μεγάλο αριθμό υπολογιστών σε όλο τον κόσμο

Η γερμανική εταιρεία Avira είναι γνωστή για τα προϊόντα antivirus που τα τελευταία έχουν κερδίσει μεγάλο αριθμό καταναλωτών. Ένα πρόσφατο update, όμως, σε μια σειρά προγραμμάτων είχε μια άκρως ανεπιθύμητη παρενέργεια που εξόργισε πολύ κόσμο.

 

Το Service Pack 0 που κυκλοφόρησε πρόσφατα μετέτρεψε το ProActiv, το σύστημα παρακολούθησης που ψάχνει για ύποπτες συμπεριφορές, σε μηχανισμό καταστροφής των Windows. Αμέσως μετά την ανανέωση, το ProActiv άρχισε να μπλοκάρει πολλά αρχεία των Windows με την κατάληξη .exe και, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, σκόρπισε το χάος. Πολλοί υπολογιστές αχρηστεύτηκαν μη μπορώντας να μπουν στο λειτουργικό και το γεγονός αυτό είχε σοβαρές παρενέργειες στα εταιρικά δίκτυα.

 

Το γεγονός ότι το ProActiv υπάρχει μόνο στις επί πληρωμή εκδόσεις των προϊόντων Avira είχε το παράδοξο αποτέλεσμα να μην επηρεαστούν όσοι είχαν εγκαταστήσει τη δωρεάν έκδοση, αλλά να πάθουν ζημιά όσοι είχαν πληρώσει για ένα antivirus πιο αποτελεσματικό από τη free version.

 

Η Avira διόρθωσε σχεδόν αμέσως το πρόβλημα με νέο update, ζητώντας φυσικά συγνώμη για την αναστάτωση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα διαδεδομένο πρόγραμμα antivirus σκορπά τον πανικό στους χρήστες. Έχει τύχει πολλές φορές να ακούσουμε για ένα διάσημο software που άρχισε να συμπεριφέρεται αλλόκοτα μετά από ένα ατυχές update.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC