GNTM: Το φιάσκο με τους servers που ακύρωσε την ψηφοφορία – Ένα μάθημα για όλες τις επιχειρήσεις

GNTM: Το φιάσκο με τους servers που ακύρωσε την ψηφοφορία – Ένα μάθημα για όλες τις επιχειρήσεις

Γράφει ο Στέλιος Σακαρέτσιος,

Η παραγωγή τα είχε προβλέψει όλα, μέχρι και την τελευταία μικρή λεπτομέρεια.

Σε αυτό όμως που δεν είχε δώσει την πρέπουσα βαρύτητα ήταν οι πόροι που απαιτούνταν για να μπορέσει η διαδικτυακή εφαρμογή ψηφοφορίας να δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα; Το σύστημα «έπεσε» και μαζί του κατέρρευσε ο σχεδιασμός ολόκληρης της παραγωγής για την κορύφωση της διαδικασίας που ήταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη της μεγάλης νικήτριας.

Αδιαφορία για τις υποδομές hosting – Ένα σύνηθες φαινόμενο στις επιχειρήσεις

Τα περιστατικά στα οποία οργανισμοί έχουν επιδείξει αδικαιολόγητη προχειρότητα σε ζητήματα φιλοξενίας διαδικτυακών εφαρμογών είναι αμέτρητα και στοιχίζουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Εσύ ξέρεις που φιλοξενείται η ιστοσελίδα της επιχείρησης σου και αν οι πόροι επαρκούν για τις ανάγκες της;

Μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ακόμη και σήμερα φιλοξενούν τις ιστοσελίδες τους και το εταιρικό τους email σε κοινόχρηστους servers όπου φιλοξενούνται μαζί τους χιλιάδες ακόμη ιστοσελίδες.

Ως αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες πέφτουν όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση, καθυστερούν υπερβολικά να φορτώσουν όταν λειτουργούν, τα email πολλές φορές δεν φτάνουν στον παραλήπτη τους, τα δεδομένα της εταιρείας βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ και τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης στο Google επηρεάζονται αρνητικά.

Πως μπορώ να δω μαζί με πόσα άλλα site μοιράζεται η εταιρική μου ιστοσελίδα πόρους;

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν η ιστοσελίδα του φιλοξενείται μαζί με άλλες ιστοσελίδες σε shared ip διεύθυνση, είναι το εργαλείο που προσφέρει η υπηρεσία yougetsignal .

Μπείτε στο yougetsignal.com, αναζητήστε το domain name σας στο πεδίο remote address και δείτε εύκολα σε λίγα δευτερόλεπτα με πόσες και ποιες άλλες ιστοσελίδες μοιράζεστε τους ίδιους πόρους.

Τι μπορώ να κάνω και πόσο κοστίζει

Κάθε επιχείρηση είναι μοναδική, όπως μοναδικές είναι και οι ανάγκες της. Ανάλογα με τα δεδομένα κάθε επιχείρηση μπορεί να επιλέξει από τη μίσθωση virtual private server, μέχρι τη λύση του dedicated server ή της cloud φιλοξενίας.

Το κόστος ξεκινά από τα 50€ το μήνα και μπορεί να φτάσει ακόμη και πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Αυτό θα προκύψει από τους πόρους που θα χρειαστεί, οι οποίοι θα διαμορφωθούν με βάση τον όγκο δεδομένων & τις απαιτήσεις των φιλοξενούμενων εφαρμογών.

Πως μπορώ να ξεκινήσω;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος. Εγώ ή συνεργάτης μου θα σας καλέσουμε για να εξετάσουμε την υφιστάμενη υποδομή της εταιρείας σας και να σας προτείνουμε, μέσω δωρέαν μελέτης, τις λύσεις που θα εξασφαλίσουν να μην την… πατήσετε όπως το GNTM.

Ταυτόχρονα ίσως είναι ευκαιρία να δούμε ακόμη τις πρακτικές της διαδικτυακής σας παρουσίας και να συζητήσουμε πως μπορεί η εταιρεία σας να ευεργετηθεί από την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για το διαδίκτυο.

*Ο Στέλιος Σακαρέτσιος είναι Ιδρυτής της WEBTEC Internet Services, Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε ζητήματα Καινοτομίας & Διαδικτύου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC