Γυμναστική για το μυαλό -Γιατί η Apple θεωρεί το Elevate την κορυφαία εφαρμογή της χρονιάς

Γυμναστική για το μυαλό -Γιατί η Apple θεωρεί το Elevate την κορυφαία εφαρμογή της χρονιάς

Γιόγκα, πιλάτες, τρέξιμο… Οποιος θέλει να ξεκολλήσει από τον καναπέ και να βάλει τη γυμναστική στη ζωή του, μπορεί να βρει σχετικές εφαρμογές για όλα τα… γούστα. Τι γίνεται όμως με την εκγύμναση του μυαλού;

Το Elevate φαίνεται να έχει την απάντηση και για αυτό… έκλεψε την καρδιά της Apple, που ανακήρυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ως την κορυφαία της χρονιάς. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας start-up εταιρείας 15 ατόμων στο Σαν Φρανσίκο, που επικεντρώνει στη βελτίωση της μνήμης, όπως και των ικανοτήτων στα μαθηματικά και τη συγκέντρωση, μέσα από παιχνίδια που καλεί τους χρήστες να παίξουν.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει πού θέλει να επικεντρωθεί και μετά περνά από… αξιολόγηση, έτσι ώστε το Elevate να τον υποβάλλει σε μία σειρά παιχνιδιών σχεδιασμένα έτσι ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις στις επιθυμητές κατηγορίες. Οσο προχωρά κανείς, τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι προκλήσεις και- σύμφωνα με την εταιρεία- με τη συχνή χρήση η εφαρμογή μπορεί να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Elevate είναι στηριγμένο σε έρευνες ειδικών στη νευρολογία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως παρότι μελέτες έχουν καταλήξει ότι συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορούν να βελτιώσουν με τον καιρό τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι αυτά τα παιχνίδια μπορούν να είναι αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mashable.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC