Η Apple αγόρασε τα δικαιώματα χρήσης για πατέντες της Palm

 
Η Apple πλέον θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις πατέντες των Palm και PalmSource, για το Palm OS και τα Palm PDAs, αφού ήρθε σε συμφωνία με την Access Corporation από την Ιαπωνία, που βρίσκεται πίσω από τη διαχείρισή τους.

Το τελευταίο διάστημα είχαν ακουστεί αρκετές φήμες που έκαναν λόγο για την επικείμενη συμφωνία, η οποία τελικά έγινε πραγματικότητα έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Στα πλαίσια της συμφωνίας βρίσκονται και κάποια διπλώματα ευρεσιτεχνίας των εταιριών Bell Communications Research και Geoworks.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια μεγάλη εταιρία εκφράζει το ενδιαφέρον της για της πατέντες της PalmSource από την Access Corporation, αφού παλαιότερα, το 2010, και η Microsoft είχε έρθει σε αντίστοιχη συμφωνία για τα ίδια περίπου διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Ίσως έτσι να βρεθεί μία χρυσή τομή μεταξύ των εταιριών, ώστε να σταματήσουν τις μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες.

Η Palm είχε διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των PDA και αλλά και των smartphones για αρκετά χρόνια, όμως απέτυχε να ακολουθήσει το ρυθμό ανάπτυξης των iOS και Android. Η εταιρία πουλήθηκε αρχικά στην HP, που επίσης δεν είχε την τύχη να δει συσκευές όπως τα Palm Pre και HP TouchPad να καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC