Η αξία του Bitcoin έφτασε το 1 δισ. δολάρια

Η αξία του Bitcoin έφτασε το 1 δισ. δολάρια
 
Τεράστια άνοδο παρουσιάζει το νέο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin με τη συνολική αξία όλων των Bitcoin που υπάρχουν στην αγορά να ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πλέον η συναλλαγματική αξία της κάθε μονάδας του νομίσματος αντιστοιχεί σε 92 δολάρια!

Πρόκειται για μία πραγματικά εντυπωσιακή αύξηση, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και πριν ένα μήνα η αξία του κυμαινόταν στα 32 δολάρια ανά μονάδα. Πλέον ο αριθμός των Bitcoins πλησιάζει τα 11 εκατομμύρια.

Φυσικά δεν έλειψαν οι δυσκολίες στην ανάπτυξη Bitcoin, αφού κατά καιρούς υπήρχαν πολλές προσπάθειες από hackers αλλά και τεχνικά θέματα, που έχουν επηρεάσει αρνητικά την αξιοπιστία του. Αυτό μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα, πολλοί μεγάλοι επενδυτές να μην έχουν τολμήσει ακόμα τη μετάβαση στο νέο ψηφιακό νόμισμα.

Η τεράστια άνοδος του νομίσματος, εν μέρη οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στον πληθωρισμό. Από τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των Bitcoin ανήλθε σε 10,5 εκατομμύρια, το σύστημα μείωσε στο μισό το ποσοστό νέων μονάδων, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής τους.

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ, καθώς είναι αποτέλεσμα της αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε μεταξύ των χρηστών, υποστηρίζουν οργανισμοί όπως οι The Economist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC