Η επέλαση των tablets

Η επέλαση των tablets
 
Η μόδα των tablets ξεκίνησε το 2010, όταν η εταιρεία του Cupertino παρουσίασε το iPad. Από τότε η Apple απέκτησε ακόμα πιο φανατικούς θαυμαστές που αγόρασαν και τα δύο επόμενα tablets της εταιρείας (iPad2 και new iPad), την ώρα που άλλα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας ανέπτυξαν τις δικές τους παρόμοιες συσκευές.

Samsung, Google, ASUS ήταν κάποιες από τις γνωστές εταιρείες που μπήκαν στον ανταγωνισμό και παρουσίασαν tablets με χαμηλότερο κόστος. H ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, είτε γκατζετάκηδες είτε όχι, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αγοράσουν μία τέτοια συσκευή που μπορούν να κουβαλούν παντού μαζί τους και να σερφάρουν στο Διαδίκτυο. Οι λειτουργίες των tablets επεκτάθηκαν στ λήψη και αποστολή φωτογραφιών και βίντεο συνδυάζοντας και τις λειτουργίες ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ένα γράφημα της «NPD DisplaySearch» στο οποίο φαίνεται η πορεία που θα ακολουθήσουν οι πωλήσεις των tablets τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, οι πωλήσεις το 2016 θα φτάσουν τα 350 εκατομμύρια κομμάτια ξεπερνώντας τους φορητούς υπολογιστές (notebooks) για πρώτη φορά. Όσο για τα επόμενα χρόνια, η πορεία φαίνεται πως θα είναι ακόμα καλύτερη, αφού το 2017 τα tablets θα φτάσουν τις 416 εκατ. πωλήσεις.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_91.png?w=1110

Με μπλε χρώμα παρουσιάζονται οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών και με πράσινο οι πωλήσεις των tablets

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC