Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί τη Nokia

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί τη Nokia
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε κονδύλι ύψους 1,35 δισ. δολαρίων προς τη Nokia, ώστε η τελευταία να ξεκινήσει έρευνα δεκαετίας στις πρακτικές εφαρμογές ενός νέου υλικού, με το όνομα γραφένιο. Πρόκειται για ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, που σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, δείχνει έως και 300 φορές πιο ισχυρό από το ατσάλι. Όπως λέει και η ίδια η Nokia, το γραφένιο έχει πάχος ενός μόλις ατόμου, κατατάσσοντας το έτσι στην πρώτη θέση με τα πιο λεπτά υλικά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από τον άνθρωπο, καθώς και από τα πιο ελαφριά.

Το υλικό που παράγεται από τους κρυστάλλους γραφενίου, είναι διαφανές, εύκαμπτο και πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, γεγονός που θα βοηθήσει τα μέγιστα στη χρήση του σε ηλεκτρονικά κυκλώματα και κατ’ επέκταση και στους υπολογιστές.

Η Nokia ασχολείται με την έρευνα για το γραφένιο, τα τελευταία επτά χρόνια και είναι μέλος μίας κοινοπραξίας 74 ακαδημαϊκών και βιομηχανικών συνεργατών που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, η σουηδική εταιρία έχει ήδη ανακαλύψει αρκετές εφαρμογές του νέου υλικού στην πληροφορική.

Φυσικά το ενδιαφέρον της εταιρίας, έχει να κάνει με την μελλοντική χρήση του συγκεκριμένου υλικού σε κινητές συσκευές, αφού το βάρος, το μέγεθος αλλά και οι αντοχές είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στην επιτυχία μίας συσκευής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC