Η Facebook επεκτείνει την «μαύρη λίστα» των URL και προσφέρει δωρεάν antivirus

Η Facebook επεκτείνει την «μαύρη λίστα» των URL και προσφέρει δωρεάν antivirus

Η ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα του Facebook ανάγκασε την εταιρεία να ανεβάσει τα επίπεδα ασφαλείας κατά την διαδικασία δημοσίευσης συνδέσμων. Συγκεκριμένα, το σύστημα ενσωματώνει τις «μαύρες λίστες» από τις Microsoft, McAfee, Sophos, Symantec και TrendMicro και έτσι η βάση κακόβουλων συνδέσμων έχει πλέον μεγαλώσει σημαντικά, οπότε κάθε φορά που κάνετε κλικ κάποιον σύνδεσμο που μπορεί να περιέχει malware θα προειδοποιηθείτε κατάλληλα.

Εκτός από την αναβάθμιση της «μαύρης λίστας» η Facebook ανακοίνωσε και το AV Marketplace, ένα νέο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε δοκιμαστικές εκδόσεις έξι μηνών για εφαρμογές όπως το Norton Anti-Virus 2012, TrendMicro Titanium Security Essentials (PC) και TrendMicro Smart Surfing (Mac). Η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη φορά που η TrendMicro ή Symantec προσφέρει trial έκδοση έξι μηνών. «Πιστεύουμε ότι εξοπλίζοντας τους χρήστες μας με λογισμικό antivirus θα τους βοηθήσουμε να μείνουν ασφαλείς οπουδήποτε και αν βρίσκονται στο Διαδίκτυο», δήλωσε εκπρόσωπος της Facebook.

[via TheVerge]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC