H Google θα αρπάξει το τιμόνι του αυτοκινήτου μας;
Στις διαδρομές συμμετείχαν 6 αυτοκίνητα Toyota και ένα Audi, με τα στοιχεία της Google να δείχνουν μόνο δύο ατυχήματα, στο ένα εκ των οποίων, δεν έφταιγε καν το αυτοκίνητο της Google, αλλά ένα άλλο που ήρθε και έπεσε πάνω του, ενώ ήταν σταματημένο σε στοπ.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα είδη δρόμου και κάτω από διαφορετικές συνθήκες κίνησης, συμπεριλαμβανομένου και δρόμων με απότομες στροφές. Το αυτοκίνητο αυτό που ουσιαστικά κάνει πραγματικότητα, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, συνέβαλλε το μέγιστο στο να χαρτογραφηθούν όλες οι πόλεις και όλοι οι δρόμοι, ακόμα και οι πιο ασήμαντοι με ακρίβεια, είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο βήμα.
Η Google ισχυρίζεται ότι με τα αυτοκίνητά της θα μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους, ενώ παράλληλα θα εξοικονομηθεί ενέργεια στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Αν και τα cruise control είναι αρκετά συνηθισμένα πλέον και με αυτά είναι εξοπλισμένα όχι μόνο τα ακριβά μοντέλα, ελέγχουν μόνο το γκάζι και την ταχύτητα κατά την οδήγηση. Το σύστημα όμως τη Google, περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού θέσης και έλεγχο οδήγησης που βασίζεται σε 4 radar, τρία στο μπροστινό μέρος, και ένα στο πίσω.
Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δέχεται πληροφορίες από μία κάμερα, μέσα στο αυτοκίνητο, έναν αισθητήρα LIDAR στο πάνω μέρος του, 4 αισθητήρες radar και έναν ακόμα στον πίσω τροχό, ο οποίος θα παρακολουθεί την θέση του οχήματος στον χάρτη.
Ωστόσο να το χαρούμε άμεσα είναι λίγο δύσκολο, μιας και πρέπει πρώτα αρχικά να έρθουν σε συνεννόηση με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το οποίο δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει το σύστημα, όχι τόσο από τεχνολογικής άποψης, όσο από τη διευθέτηση των διαφόρων νομοθεσιών σε κάθε κράτος.
Για την ιστορία το πρώτο κράτος που έχει επιτρέψει την αυτόνομη οδήγηση είναι η Νεβάδα, που με ένα νομοσχέδιο επιτρέπει την χορήγηση αδειών και τον έλεγχο αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων και με ένα δεύτερο επιτρέπει την την αποστολή SMS από τη θέση του οδηγού