Η Google βελτιώνει την ασφάλεια του Chrome

Η Google βελτιώνει την ασφάλεια του Chrome

H Google στην προσπάθειά της να κάνει τον Chrome ασφαλέστερο, πρόσθεσε μια ρύθμιση στον browser της, η οποία προλαμβάνει την αυτόματη εγκατάσταση των extensions που δεν προέρχονται από το Chrome Web Store

 

Πλέον, στις πρόσφατες εκδόσεις του Chrome, οι χρήστες πρέπει να επιβεβαιώσουν πως θέλουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν extensions τρίτων κατασκευαστών.

 

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έλεγχο όσων extensions υποβάλλονται στο Web Store της και όσα είναι ύποπτα ως επισφαλή, αφαιρούνται για την προστασία των χρηστών.

 

Όπως αναφέρει η Google, θέλοντας να ενημερώσει και να προειδοποιήσει τους χρήστες, δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα κακόβουλα extensions που πιθανώς φιλοξενούνται σε άλλα sites, εκτός Web Store, αφού για παράδειγμα, hackers θα μπορούσαν μέσω ενός site να εκαταστήσουν κάποιο, το οποίο θα υπέκλεπτε πληροφορίες, εν αγνοία τους, φυσικά.

 

Η Google, τον τελευταίο καιρό εργάζεται επίσης για τη δημιουργία τοπικών “οικοσυστημάτων”, με στόχο να λανσαριστούν ξεχωριστά Web Stores σε χώρες ανά τον κόσμο.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC