Η Google τιμά τον εφευρέτη του φερμουάρ!

Η Google τιμά τον εφευρέτη του φερμουάρ!
 
Με ένα διαδραστικό φερμουάρ, που μόλις κάνεις «κλικ» πάνω του ανοίγει, τιμά σήμερα η Google τα 132 χρόνια από τη γέννηση του εφευρέτη του Gideon Sundback.

Το φερμουάρ είχε αρχικά το όνομα «διαχωριστικό κούμπωμα» και έφερε επανάσταση στη βιομηχανία ενδυμάτων. Ο Sundback γεννήθηκε στη Σουηδία στις 24 Απριλίου 1880, μετά τις σπουδές του μετακόμισε στη Γερμανία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπου αρχικά εργάστηκε σε εταιρεία που σχεδίαζε συνδετήρες.

Ο Sundback πρότεινε αρχικά το νέο φερμουάρ ως αντικατάσταση του γάντζου για μπότες των γυναικών, και πολύ αργότερα, την δεκαετία του 1930, χρησιμοποιήθηκε σε παντελόνια και φορέματα.

Το Μάρτιο του 1917 ο Gideon Sundback κατέθεσε και επίσημα την πατέντα για το φερμουάρ με το όνομα «Separable Fastener». Ο Sundback έβαλε ένα λακκάκι στο κάτω μέρος του κάθε δοντιού και μιας μύτη στην κορυφή ώστε να κινείται ο οδηγός πάνω σε αυτά.

Ο Sundback πέθανε από καρδιακή πάθηση το 1954.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1025.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1184.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC