Η Java δεν είναι πλέον η δημοφιλέστερη γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο

Η Java δεν είναι πλέον η δημοφιλέστερη γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο

Η TIOBE Software παρακολουθεί και καταγράφει τη χρήση των programming languages, εκδίδοντας μηνιαίες εκθέσεις με τα μερίδια αγοράς. Εδώ και αρκετό καιρό, η διαχρονικά πρώτη Java εμφάνιζε σημάδια “κόπωσης”, υποχωρώντας τελικά στη δεύτερη θέση.

 

Η δημοφιλέστερη γλώσσα προγραμματισμού είναι πλέον η C, με ποσοστό 17,555% έναντι 17,026% της Java. Σύμφωνα με τους αναλυτές της TIOBE, η C αναμένεται να παραμείνει στην κορυφή για δύο περίπου μήνες ακόμη. Μετά από αυτό το διάστημα είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. Ωστόσο, η αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή δε σημαίνει ότι έρχονται “πέτρινα χρόνια” για τη Java, καθώς είναι η γλώσσα προγραμματισμού για το Android και άρα δεν πρόκειται να περιέλθει σε ανυποληψία.

 

Αναλυτικά, η κατάταξη με τις πρώτες 20 γλώσσες είναι η εξής:

 

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_14.png?w=1110

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC