Η κάμερα μεταμορφώνεται σε… joystick

Η κάμερα μεταμορφώνεται σε… joystick
 
Μια καινοτόμα ελαστική συσκευή, η οποία μπορεί να μετατρέψει την μπροστινή κάμερα ενός smartphone σε μοχλό joystick, δημιούργησε η ερευνητική ομάδα του Keio University.

Οι ερευνητές ονόμασαν το πρότζεκτ «3-Axis Joystick» και πρόκειται για ένα ελαστικό μοχλό που τοποθετείται σε μια από τις δύο κάμερες (στην μπροστινή για μεγαλύτερη ευκολία).

Ο χρήστης κινεί το μοχλό και η κάμερα ανιχνεύει τις κινήσεις με αποτέλεσμα το 3-Axis να λειτουργεί σαν κανονικό joystick.

Οι υπεύθυνοι του 3-Axis Joystick δήλωσαν ότι παρέχει την ευκολία περιήγησης χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να βάζει τα δάχτυλά του πάνω στην οθόνη. Η εν λόγω εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιήγηση σε χάρτες ή σε μεγάλα έγγραφα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC