Η Κίνα λογοκρίνει αναφορές στη σφαγή της Τιενανμέν

Η Κίνα λογοκρίνει αναφορές στη σφαγή της Τιενανμέν
 

Η 4η Ιουνίου είναι η επέτειος της μεγάλης σφαγής στην πλατεία Τιενανμέν και όπως είναι φυσικό η Kίνα δεν θέλει καμιά αναφορά στο γεγονός.

Έτσι αν ψάξει κανείς σχετικά σχόλια στο Sina Weibo το κινεζικό Twitter, δεν θα βρει σχεδόν τίποτε. Η κινεζική κυβέρνηση φιλτράρει και αφαιρεί οτιδήποτε προσπαθούν να πουν οι πολίτες της γύρω από αυτό το θέμα. Μάλιστα η υπηρεσία απενεργοποίησε και το emoticon που υπήρχε και το οποίο είχε την μορφή κεριού.

Το emoticon αυτό χρησιμοποιείται προκειμένου να δείξει κανείς το πένθος του για νεκρούς και εμφανίζεται συχνά μετά από κάποιο μεγάλο ατύχημα ή αντίστοιχη τραγωδία. Π.χ. για ένα μεγάλο σεισμό.

Προκειμένου όμως να μην μπορέσουν να δηλώσουν κάτι τέτοιο οι χρήστες, η πλατφόρμα το αφαίρεσε. Επιπλέον απενεργοποίησε και έναν λογαριασμό που ρωτούσε τους λόγους αυτής της ενέργειας.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική κυβέρνηση παρεμβαίνει στα social media για να αποτρέψει αναφορές στη σφαγή. Παλιότερα στις 4 Ιουνίου πολλά άτομα χρησιμοποιούσαν το Foursquare και έκαναν check in στην πλατεία.

Μόλις λοιπόν το διαπίστωσε το καθεστώς, εξοβέλισε την υπηρεσία από ολόκληρη τη χώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC