Η Microsoft «εγκαταλείπει» τα οπτικά μέσα

Η Microsoft «εγκαταλείπει» τα οπτικά μέσα
 
Η αναπαραγωγή και θέαση ταινιών από οπτικά μέσα όπως DVD και Blu-ray στον υπολογιστή φαίνεται πως δεν είναι μια κοινή ασχολία μεταξύ των χρηστών. Αυτή είναι η άποψη της Microsoft καθώς, όπως ανακοίνωσε, τα Windows 8 δεν θα υποστηρίζουν στη βασική έκδοση την αναπαραγωγή από οπτικά μέσα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν δικαιολογείται το κόστος για την ενσωμάτωση στο λειτουργικό των αποκωδικοποιητών, δεδομένου ότι το ποσοστό εκείνο των χρηστών που χρησιμοποιεί τα οπτικά μέσα βαίνει διαρκώς μειούμενο.

Το πρόγραμμα Windows Media Player θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows 8 και θα επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων από το διαδίκτυο και αυτών που έχουμε αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας, αλλά όχι και από DVD και Blu-ray.

Όσοι πάλι επιθυμούν τη δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών από τα οπτικά μέσα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αγορά της αναβάθμισης του Windows Media Center ή να προμηθευτούν κάποιο άλλο εξειδικευμένο λογισμικό. Το κόστος της αναβάθμισης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC