Η Nokia υποστηρίζει ότι το Nexus 7 παραβιάζει πατέντες της

Η Nokia υποστηρίζει ότι το Nexus 7 παραβιάζει πατέντες της
 
Το πολυαναμενόμενο tablet της Asus και της Google Nexus 7 που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παραβιάζει πατέντες της Nokia σχετικά με το WiFi, σύμφωνα με την φινλανδική εταιρεία.

Η Nokia ισχυρίζεται ότι το πρώτο tablet με λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean πατάει πάνω σε πατέντες της χωρίς προηγουμένως να έχει ζητήσει άδεια η Google ή η Asus.

Εκπρόσωπος των Φινλανδών είπε στο INQUIRER «H Nokia έχει πάνω από 40 άδειες στις πατέντες της, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων. Ούτε η Google, ούτε η Asus έχουν άδεια. Εταιρείες που δεν έχουν ακόμα άδεια μπορούν απλά να έρθουν και να υπογράψουν».

Άγνωστο παραμένει αν η εταιρεία θα κινηθεί νομικά για την παραβίαση πατέντων που ισχυρίζεται ότι υπάρχει στο IEEE 802.11 WiFi standard.

Από την άλλη μεριά, εκπρόσωπος της Asus αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα, δηλώνοντας «Αυτή τη στιγμή, η Asus δεν θα κάνει κάποιο σχόλιο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC