Η NTT Docomo και η Fujitsu παρουσίασαν διάφανη touch οθόνη δυο όψεων

Η NTT Docomo και η Fujitsu παρουσίασαν διάφανη touch οθόνη δυο όψεων
 
Η Ιαπωνέζικη NTT Docomo σε συνεργασία με την Fujitsu παρουσίασε το demo μιας οθόνης που έχει τις προοπτικές να αλλάξει τα πάντα.

Η νέα οθόνη είναι τεχνολογίας OLED και όχι μόνο είναι διάφανη, αλλά μπορεί να δεχτεί εντολές touch και από τις δυο πλευρές. Μάλιστα υποστηρίζει και multitouch και από τις δυο πλευρές της ταυτόχρονα, της γεγονός που σε συνδυασμό με το κατάλληλο software μπορεί να δώσει εντελώς διαφορετική σημασία στην έννοια multitouch.

Η συσκευή του demo είναι πρωτότυπο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το αν και πότε θα μπει στην παραγωγή ή θα διατεθεί στους καταναλωτές. Η πρωτότυπη συσκευή όπως φαίνεται και στο βίντεο της παρουσίασης δεν διαθέτει μεγάλη οθόνη, μόλις στις 2.4 ίντσες και με ανάλυση QVGA, χαρακτηριστικά που είναι κάθε άλλο παρά αποδεκτά από τους απαιτητικούς καταναλωτές. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας όμως, καθώς και με την σωστή εφαρμογή της από μεγαθήρια του χώρου όπως η Samsung ή η HTC, είναι πολύ πιθανό σε μερικά χρόνια από τώρα να αλλάξει εντελώς ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με τις κινητές συσκευές.

Χωρίς βέβαια να περιοριζόμαστε στην κινητή τηλεφωνία, αφού σε συνδυασμό με τις εύκαμπτες οθόνες που σχεδιάζει η LG (επίσης τεχνολογίας OLED) τέτοιου είδους οθόνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα εφαρμογών, από υπολογιστές γραφείου μέχρι και συσκευές αναπαραγωγής media.

Δείτε το βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC