Η Ouya ξεπέρασε τα 4 εκατ. δολάρια

Η Ouya ξεπέρασε τα 4 εκατ. δολάρια
 

Η Ouya δεν είναι μια απλή παιχνιδομηχανή. Καταρχάς πρόκειται για μια κονσόλα που ακόμη δεν υπάρχει καν καθώς αποτελεί project στο Kickstarter. Τι είναι εκείνο όμως που την κάνει να ξεχωρίζει από τους μελλοντικούς ανταγωνιστές της;

Καταρχάς το γεγονός ότι θα κοστίζει μόνο 99 δολάρια. Επιπλέον ότι θα έχει λειτουργικό Android 4.0. Τρίτον ότι παρά το ελάχιστο κόστος της θα έχει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά: τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra 3, 1GB μνήμης RAM, 8GB αποθηκευτικό χώρο, HDMI, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 2.0, ασύρματο χειριστήριο με δύο αναλογικά sticks, d-pad, οκτώ πλήκτρα δράσης, ένα πλήκτρο συστήματος καθώς και touchpad.

Αρκούν όμως τα πιο πάνω χαρακτηριστικά για να πετύχει η προσπάθεια; Κατά τη γνώμη μας ναι αλλά ευτυχώς για τους απανταχού gamers η Ouya δεν μένει σε αυτά. Άλλωστε υπεύθυνος για την δημιουργία της είναι ο βετεράνος της βιομηχανίας του gaming, Julie Uhrman ενώ η εταιρεία που θα την βγάλει στο εμπόριο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε όχι μόνο τα 950.000 δολάρια που ζητούσε αρχικά αλλά ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια. Πράγμα που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία για την κατασκευή της. Πολύ περισσότερο δε αφού μένουν άλλες 26 ημέρες κατά τις οποίες θα μαζέψει λογικά αρκετά επιπλέον κεφάλαια.

Μάλιστα εκτός του ότι θα μπορεί να παίζει όλα τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για Android, για να μπει κάποιο παιχνίδι στη σχετική υπηρεσία download της Ouya (το αντίστοιχο των PlayStation και Xbox Live networks δηλαδή) θα πρέπει ένα μέρος του τουλάχιστον να είναι δωρεάν. Με άλλα λόγια οι gamers θα έχουν μια τεράστια γκάμα δωρεάν παιχνιδιών για να διαλέξουν και θα είναι σίγουροι ότι ακόμη και αν πρέπει να πληρώσουν για ένα τίτλο, θα τον έχουν δοκιμάσει πλήρως στο μεταξύ.

Με άλλα λόγια τα Xbox, Playstation και Wii U θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν εξαιρετικά ισχυρό ανταγωνιστή. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς ότι το να κάνεις root στη συσκευή δεν ακυρώνει την εγγυηση της, ότι οι «hardware hackers» μπορούν να δημιουργήσουν γι’ αυτήν τα δικά τους περιφερειακά και να τα συνδέσουν μέσω USB ή Bluetooth. Τονίζεται δηλαδή ότι η κονσόλα θα είναι «100% completely hackable» και open source τόσο στο software όσο και στο hardware της!

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1028.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1129.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC