Η Σαουδική Αραβία επιχειρεί την απαγόρευση του Skype

Η Σαουδική Αραβία επιχειρεί την απαγόρευση του Skype
 
Η Σαουδική Αραβία επιχειρεί, μέσω της αρμόδιας ρυθμιστικής της αρχής, να απαγορεύσει τις δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίες, όπως είναι τα Skype, WhatApp και Viber, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες του BBC.

Οι υπηρεσίες αυτές από τη στιγμή που είναι δωρεάν, είναι πολύ πιθανό να εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων εταιριών, δηλαδή ξένων δυνάμεων, όπως φαίνεται να πιστεύει η Communication & Information Technology Commission (CITC), που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα.

Επιπλέον η CITC απαιτεί να της δοθεί ο απόλυτος έλεγχος όλων των τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων, μηνυμάτων, βίντεο αλλά ακόμα και των ηχογραφήσεων μέσω διαδικτύου. Έτσι, όπως υποστηρίζει, θα μπορεί να ελέγξει κατά πόσο αυτές οι υπηρεσίες συμβαδίζουν με τη νομοθεσία της αραβικής χώρας.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας που γίνεται συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα. Παλαιότερα, το 2010, είχαν γίνει ενστάσεις στη χρήση των συσκευών BlackBerry, για τις λειτουργίες email, άμεσων μηνυμάτων αλλά και πλοήγησης στο Internet που προσέφεραν. Τότε, δεν είναι τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση των συσκευών, αφού εγκαταστάθηκε διακομιστής στη χώρα που επέτρεπε στις αρχές να έχουν των έλεγχο των πληροφοριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC