Συντονισμένη επίθεση δέχθηκε η Yahoo -Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των mail

Συντονισμένη επίθεση δέχθηκε η Yahoo -Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των mail

Μια συντονισμένη «επίθεση», με σκοπό την παράνομη πρόσβαση στους λογαριασμούς Yahoo Mail, αποκάλυψε η Yahoo Inc., ενώ προέτρεψε τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, για λόγους ασφαλείας.

Ο διαδικτυακός κολοσσός δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση, ωστόσο ανέφερε σε ανάρτηση του, σε blog, ότι έλαβε «άμεση δράση προκειμένου να προστατεύσουμε τους χρήστες μας».

Σημειώνεται πως η επίθεση στους λογαριασμούς email της Yahoo αποτελεί την πιο πρόσφατη, σε μια σειρά παραβιάσεων ασφαλείας σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Target Corp. και η δημοφιλής εφαρμογή Snapchat.

«Η έρευνά μας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη δείχνει πως το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποίησε τη λίστα των ονομάτων χρηστών και των κωδικών για την πρόσβαση στους λογαριασμούς του Yahoo Mail» ανέφερε η Yahoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC