Huawei: Συνεχής καινοτομία για έναν πιο πράσινο και ευφυή κόσμο

Huawei: Συνεχής καινοτομία για έναν πιο πράσινο και ευφυή κόσμο

ΗHuawei ξεκίνησε τις εργασίες της 19ης ετήσιας συνόδου κορυφής Global Analyst Summit. Ως μια υβριδική εκδήλωση, η σύνοδος κορυφής συγκεντρώνει αναλυτές του κλάδου, οικονομικούς αναλυτές, βασικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο με στόχο να μάθουν περισσότερα για τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου και τη στρατηγική ανάπτυξης της Huawei.

Στην εκδήλωση, ο Ken Hu, Huawei’s Rotating Chairman, μίλησε σχετικά με την προσέγγιση της Huawei στην καινοτομία και την οικοδόμηση ενός πιο πράσινου ευφυούς κόσμου. «Θα ενισχύσουμε την προσέγγισή μας ως προς την καινοτομία, θα συνεργαστούμε με όλους τους κλάδους ώστε να γίνουν ψηφιακοί και έξυπνοι και θα βοηθήσουμε να χτιστεί ένας κόσμος χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Hu. «Αυτά αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική μας ανάπτυξη ως εταιρεία».

«Στην Huawei, όταν μιλάμε για καινοτομία, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι άνθρωποι. Ελπίζουμε να προσελκύσουμε ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο και να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τα όρια της επιστήμης και της τεχνολογίας», σημείωσε ο Hu, αναφερόμενος στο το πρόγραμμα Top Minds που ξεκίνησε χθες η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

«Εφόσον έχετε όνειρα για το μέλλον και πιστεύετε ότι μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε, θέλουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους.»

Ο Hu αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που υλοποιεί η Huawei για να πραγματοποιήσει το όραμά της για το μέλλον. «Εστιάζουμε σε τρεις τομείς: ενίσχυση της προσέγγισής μας στην καινοτομία, εξοπλισμός όλων των κλάδων με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και δημιουργία ενός κόσμου χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Ακολουθεί περίληψη των τριών πρωτοβουλιών.

Συνεχής καινοτομία και εξέλιξη του κλάδου:

 • Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η Huawei συνεχίζει να ωθεί τον κλάδο μπροστά. Η εταιρεία ανακοίνωσε το όραμά της να ενεργοποιήσει παντού συνδέσεις 10 Gbps με 5.5G και F5.5G, και επόμενες εξελίξεις σε ασύρματα και σταθερά δίκτυα. Μαζί, αυτά θα υποστηρίξουν ένα ευρύτερο φάσμα απαιτήσεων εξειδικευμένου δικτύου, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο καθηλωτικής εμπειρίας στα σπίτια καθώς και χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία που απαιτούνται σε σενάρια βιομηχανικού ελέγχου.
 • Όσον αφορά to computing, η Huawei επαναπροσδιορίζει τις αρχιτεκτονικές συστημάτων για , βασικό λογισμικό και data centers σε μια προσπάθεια να αυξήσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος και την ενεργειακή αποδοτικότητααπόδοση.
 • Στις υπηρεσίες cloud, η Huawei χτίζει το MetaStudio, έναν αγωγό ψηφιακού περιεχομένου που βασίζεται σε cloud, εξολοκλήρου ωηφιακό περιεχόμενοπου θα επιταχύνει σημαντικά την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.
 • Όσον αφορά τις συσκευές, η Huawei στοχεύει να προσφέρει στους καταναλωτές μια έξυπνη εμπειρία με επίκεντρο τον χρήστη σε όλες τις πτυχές της ζωής του – αυτό που η εταιρεία αποκαλεί εμπειρία Seamless AI Life  – επιταχύνοντας αποτελεσματικά τη σύγκλιση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες:

 • Η Huawei προσαρμόζει τα προϊόντα της καθώς και τα χαρτοφυλάκια προϊόντων της σε διαφορετικά βιομηχανικά σενάρια. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει την προ-ενσωμάτωση και την προ-επαλήθευση προϊόντων, κάνοντας όλες τις σύνθετες εργασίες εκ των προτέρων για να διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Με το Huawei Cloud ως θεμέλιο, η Huawei στοχεύει να παρέχει “Everything as a Service”, μετατρέποντας την υποδομή, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία σε υπηρεσίες βασισμένες στο cloud και διευκολύνοντας τη μετεγκατάσταση στο cloud για πελάτες σε διαφορετικούς κλάδους.
 • Η Huawei δημιουργεί επίσης ολοκληρωμένες ομάδες που εστιάζουν σε συγκεκριμένους κλάδους, φέρνοντας μια εξειδικευμένη ομάδα ειδικών πιο κοντά στις επιχειρηματικές προκλήσεις των πελατών και ενσωματώνοντας πιο αυστηρούς οριζόντιους πόρους, δηλαδή προϊόντα και δυνατότητες από συνεργάτες. Σκοπός  είναι να παρέχει στοχευμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού για κάθε κλάδο και να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις ανάγκες των πελατών.

Βελτιστοποίηση της τροφοδοσίας και της κατανάλωσης μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας για να επιτραπεί η ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα:

 • H Huawei επαναπροσδιορίζει τον τομέα των φωτοβολταϊκών με AI, cloud και άλλες δυνατότητες για να ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.
 • Η Huawei αναπτύσσει επίσης λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε επίπεδο συστήματος για πράσινες υποδομές ΤΠΕ, εστιάζοντας σε ασύρματους σταθμούς βάσης και data centers.

Προχωρώντας μπροστά, η Huawei λαμβάνει ενεργά βήματα για να ενισχύσει την επιχειρηματική της ανθεκτικότητα και να εξασφαλίσει σταθερή ανάπτυξη. «Πρέπει να κατευθυνόμαστε μόνο προς την συνεχή καινοτομία, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες και την κοινωνία», δήλωσε ο Ken Hu. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε πιο στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να οικοδομήσουμε έναν πιο πράσινο και έξυπνο κόσμο».

Εκτός από τη στρατηγική της για καινοτομία, η Huawei μοιράστηκε επίσης το διευρυμένο όραμά της για το μέλλον. Στην κεντρική ομιλία του, ο Δρ. Zhou Hong, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, είπε ότι «ό,τι φανταζόμαστε σήμερα είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ συντηρητικό –πολύ λίγο– για το αύριο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με τολμηρές υποθέσεις και τολμηρό όραμα στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα σημεία συμφόρησης στη θεωρία και σε τεχνολογία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός».Στην ομιλία του, ο Δρ. Zhou περιέγραψε δέκα προκλήσεις που η Huawei ελπίζει να αντιμετωπίσει.

Δύο επιστημονικά ερωτήματα:

Πώς αντιλαμβάνονται οι μηχανές τον κόσμο και μπορούμε να κατασκευάσουμε μοντέλα που διδάσκουν στις μηχανές πώς να κατανοούν τον κόσμο;

Πώς μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους φυσιολογικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας των οκτώ συστημάτων του σώματος, καθώς και την ανθρώπινη πρόθεση και νοημοσύνη;

Οκτώ τεχνολογικές προκλήσεις:

 1. Νέες δυνατότητες ανίχνευσης και ελέγχου, π.χ., brain-computer interfaces, muscle-computer interfaces, οθόνες 3D, εικονική αφή, εικονική όσφρηση και εικονική γεύση
 2. Διακριτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου του αίματος και της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο και ισχυρές ανακαλύψεις με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε χημικά φαρμακευτικά προϊόντα, βιοφαρμακευτικά προϊόντα και εμβόλια
 3. Λογισμικό με επίκεντρο την εφαρμογή, αποτελεσματικό, αυτοματοποιημένο και έξυπνο  για μεγαλύτερη αξία και καλύτερη εμπειρία
 4. Επίτευξη και παράκαμψη του ορίου του Shannon για την ενεργοποίηση αποτελεσματικής συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο
 5. Προσαρμόσιμα και αποδοτικά υπολογιστικά μοντέλα, αρχιτεκτονικές non-Von Neumann, μη συμβατικά στοιχεία και τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να εξηγηθεί και να εντοπίζει σφάλματα
 6. Εφεύρεση νέων μορίων, καταλυτών και συστατικών με έξυπνους υπολογιστές
 7. Ανάπτυξη νέων διαδικασιών που ξεπερνούν το CMOS, κοστίζουν λιγότερο και είναι πιο αποτελεσματικές
 8. Ασφαλής, αποδοτική μετατροπή και αποθήκευση ενέργειας, καθώς και υπηρεσίες κατ’ απαίτηση.

Το Huawei Global Analyst Summit πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και συνεχίζεται ετησίως για 19 χρόνια. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 27 Απριλίου και περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά ενημερωτικών συνεδριών σχετικά με διαφορετικές πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Huawei.

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 197.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει.

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

linkedin

twitter

facebook

youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC