Η Apple εξαγοράζει εταιρεία AI για να φέρει on-device λειτουργίες με το iOS 18

Η Apple εξαγοράζει εταιρεία AI για να φέρει on-device λειτουργίες με το iOS 18

Οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν ότι το iOS 18 θα είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά AI και η Apple το υπαινίσσεται συνεχώς. Έχουμε δει δημοσιευμένα έγγραφα, τον CEO, Tim Cook, να μιλάει για το γεγονός ότι θα ακούσουμε περισσότερα για την AI φέτος, και τώρα η Apple εξαγόρασε μια ακόμη startup που ειδικεύεται στο να κάνει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα να λειτουργούν σε smartphones.

Η Apple αγόρασε μια γαλλική startup που ονομάζεται Datakalab τον Δεκέμβριο του 2023, με την τελευταία να ειδικεύεται στη συμπίεση αλγορίθμων και την ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται η Apple για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό αντί να προσφέρει λειτουργίες που βασίζονται στο cloud.

Με αυτή την κίνηση, φαίνεται ότι πολλοί μηχανικοί της startup εργάζονται πλέον στην Apple. Στην ιστοσελίδα της, η Datakalab αυτοπροσδιορίζεται ως μια startup που ειδικεύεται σε “αλγόριθμους βαθιάς μάθησης χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που είναι αποδοτικοί όσον αφορά την εκτέλεση, σέβονται την ιδιωτικότητα και λειτουργούν εξ ολοκλήρου επάνω στη συσκευή“.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Mark Gurman του Bloomberg μίλησε επίσης για τα χαρακτηριστικά AI του iOS 18 στο τελευταίο newsletter του Power On. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Apple θέλει να διαφοροποιηθεί από τις Google, Microsoft και OpenAI προσφέροντας ταχύτερες και ασφαλέστερες απαντήσεις, εστιάζοντας στην on-device AI αντί για λύσεις που βασίζονται στο cloud.

Το μειονέκτημα όμως είναι ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη ενδέχεται να είναι λιγότερο ισχυρή και με λιγότερες γνώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό αρνητικό παράγοντα για ορισμένους χρήστες. Το θετικό είναι ότι θα είναι ταχύτερη και, φυσικά, πιο ασφαλής και ιδιωτική. Ορισμένα από τα πιθανά χαρακτηριστικά AI του iOS 18 έχουν ήδη αναφερθεί από τον Gurman:

  • Λειτουργίες αυτόματης σύνοψης και αυτόματης συμπλήρωσης για βασικές εφαρμογές και λογισμικό παραγωγικότητας (Pages, Keynote).
  • Καλύτερη δημιουργία λίστας αναπαραγωγής στο Apple Music
  • Μια μεγάλη καθολική αναμόρφωση του Siri με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Ολοκλήρωση κώδικα σε μια νέα έκδοση του Xcode για προγραμματιστές
  • Εργαλεία AppleCare για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να διευκολύνουν τους πελάτες με την αντιμετώπιση προβλημάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC